Sfântu Gheorghe se alătură mișcării mondiale de salvare a Pământului
Ora Pământului este marcată sâmbătă în reședința județului pentru al 11-lea an consecutiv
Reședința județului Covasna, Sfântu Gheorghe, se pregătește să ia parte și anul acesta la cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile, Ora Pământului (eng. Earth Hour). Inițiativa publică aparține și în acest an Asociației de Tineret „Ecou”, care sâmbătă, 24 martie, de la ora 20:30, alături de reprezentanți ai corului național Cantus Mundi vor interpreta, în Parcul Elisabeta din centrul orașului, cântece în limbile română și maghiară.
Pe 24 martie, în toată țara vor avea loc mai multe evenimente și activități organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber și nu numai, potrivit www.ora-pamantului.ro. Nici Sfântu Gheorghe nu stă deoparte și prin intermediul voluntarilor „Ecou”, tradiția de a cânta în limbile română și maghiară în centrul municipiului doar la lumina lumânărilor sau a telefoanelor mobile revine a 11-a oară consecutiv.
„Sfântu Gheorghe e printre primele orașe care au aderat, neoficial la început, la această mișcare, la inițiativa lui Mădălin Guruianu, daca nu mă înșel prin 2007. De anul trecut, la nivel național, programul Cantus Mundi a reușit să ducă acest eveniment în alte zeci de orașe și ne bucurăm că în Sfântu Gheorghe suntem parteneri în organizarea acestui eveniment și în 2018. Chiar dacă în fiecare an a fost destul de frig, am avut alături de noi circa 100 de persoane, în special tineri. Așteptăm pe oricine crede în aceasta idee alături de noi în Parcul Elisabeta. Dar cel mai important este ca fiecare, acasă, să se alăture acestei mișcări și să stingă lumina pentru o oră. Efortul este insignifiant, însă impactul este extrem de mare”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna”, președintele Asociației de Tineret „Ecou”, Alexandru Újvárosi-Brezeanu.
Sâmbătă, oameni din peste 7000 de orașe, din 180 de țări au anunțat că vor lua parte la evenimentul care își propune în 2018 să atragă atenția asupra stării biodiversității la nivel mondial. În România, peste 25 de orașe din toată țara vor lua parte la această mișcare de mediu.
Earth Hour a pornit în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. „De atunci, oameni din toată lumea s-au alăturat acestei mișcări pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu”, arată site-ului dedicat evenimentului, Ora-Pământului.ro.