ECOLOGIE 8 martie 2011

Sfântu-Gheorghe marchează Ora Pământului pentru a patra oară

de Monica Vrânceanu | 559 vizualizări
Municipiul Sfântu-Gheorghe va stinge luminile și în acest an, pe 26 martie, în cadrul acțiunii mondiale Ora Pământului, prin care se ia poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Luminile se vor stinge la Sfântu-Gheorghe între 20.30 şi 21.30, când se va opri iluminatul public din oraş, urmând ca pentru marcarea Orei Pământului să fie organizate diverse evenimente. Toate instituţiile publice şi private

Municipiul Sfântu-Gheorghe va stinge luminile și în acest an, pe 26 martie, în cadrul acțiunii mondiale Ora Pământului, prin care se ia poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Luminile se vor stinge la Sfântu-Gheorghe între 20.30 şi 21.30, când se va opri iluminatul public din oraş, urmând ca pentru marcarea Orei Pământului să fie organizate diverse evenimente. Toate instituţiile publice şi private, organizaţiile nonguvernamentale, societăţile comerciale și persoanele fizice sunt așteptate să sprijine ideea Orei Pământului, dorindu-se o schimbare de mentalitate, în sensul scăderii consumului de energie electrică, tocmai în sprijinul mediului înconjurător.

Orașul nostru s-a aflat printre cele din prima linie în susţinerea Orei Pământului, devenită în ultimii ani un adevărat eveniment global. În 2008, la iniţiativa Asociaţiei Pentru Comunitate, instituţii și locuitori din Sfântu-Gheorghe au stins luminile, fiind atunci organizate “petreceri la lumina lumânării” în mai multe locuri publice. În 2009, Sfântu Gheorghe a fost printre primele zece oraşe din România participante la evenimentul Ora Pământului, stingând oficial iluminatul public timp de oră în municipiu, cu directa implicare a oficialităților. În 2010, iluminatul public a fost din nou oprit, iar Asociaţia de Tineret ECOU a organizat o petrecere în acest interval în Parcul Central cu muzică live, la lumina torţelor.

Prima inițiativă Ora Pământului a avut loc în 2007, când autorităţile şi locuitorii orașului Sydney - Australia, au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală; peste 2 milioane de oameni au luat parte la iniţiativă prin stingerea luminilor și/ sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul s-a numit Earth Hour (Ora Pământului) şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Datorită impactului puternic pe care l-a avut mesajul australienilor, Ora Pământului a devenit din 2008 o mişcare globală, ceea ce a făcut ca în 2010 în acesta să se implice un miliard de participanți.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.