ECOLOGIE 8 iunie 2011

Proiect pilot pe colectarea selectivă

de Székely Emőke | 727 vizualizări
În curând, oraşul Sfântu Gheorghe ar putea fi un adevărat campion al colectării selective de deşeuri. Acest lucru depinde însă în mare măsură de locuitori, pentru că primul pas a fost deja făcut de către cei de la TEGA. Este vorba despre un proiect pilot care constă în achiziţionarea unor pubele separate pentru deşeuri de hârtie, plastic şi sticlă, iar dacă este nevoie, şi pentru deşeuri biodegradabile. Acestea vor fi acordate

În curând, oraşul Sfântu Gheorghe ar putea fi un adevărat campion al colectării selective de  deşeuri. Acest lucru depinde însă în mare măsură de locuitori, pentru că primul pas a fost deja făcut de către cei de la TEGA. Este vorba despre un proiect pilot care constă în achiziţionarea unor pubele separate pentru deşeuri de hârtie, plastic şi sticlă, iar dacă este nevoie, şi pentru deşeuri biodegradabile. Acestea vor fi acordate familiilor şi vor fi ridicate din curţi sau din scările de blocuri în zile exact stabilite.

Directorul TEGA, Toth Birtan Csaba, a declarat că prin acest lucru doreşte colectarea selectivă şi curată a diferitelor categorii de deşeuri pentru ca apoi acestea să poată fi reciclate.

Conducerea TEGA a început acest proiect pilot printr-un sondaj de opinie realizat prin chestionare în zona rezidenţială de la gară şi în blocurile de pe strada Castanilor. În chestionare oamenii sunt întrebaţi dacă sunt sau nu adepţii colectării selective şi dacă doresc să participe la acest proiect. Totodată sunt întrebaţi şi de ce capacitate ar trebui să fie, după opinia lor, noile pubele. TEGA va analiza rezultatul sondajului de opinie, după care va lua o decizie în ceea ce priveşte implementarea proiectului pilot.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cristian, 8 iunie 2011
ar mai fi trebuit o pubela rosie pentru PAINE sau kenyér cum zic unii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.