ECOLOGIE 23 septembrie 2021

Pentru „Un mediu mai curat”, strânge mizeria lăsată de câinele tău

de David Leonard Bularca | 2340 vizualizări

O acțiune de conștientizare are loc până la finalul săptămânii, la Sfântu Gheorghe

Tega SA, compania de salubritate din Municipiul Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Asociația pentru Câini fără Stăpân AMY, au în desfășurare săptămâna aceasta campania „Un mediu mai curat”. Aceștia își propun să atragă atenția persoanelor care dețin animale de companie, mai ales câini, că mizeria făcută de prietenul lor necuvântător trebuie strânsă, nu lăsată la întâmplare. În acest sens, Asociația Amy, alături de voluntarii de la Minta Háromszék, distribuie până vineri, 24 septembrie, 1.000 de suporturi de saci. Fiecare suport conține și 15 saci.

„În cursul acestei săptămâni, de pe 20 până pe 24 septembrie are loc campania. Nu sunt numai saci, sunt dispozitive în care se pot ține sacii. Sunt 1.000 de suporturi pentru sac. Fiecare are 15 saci. Noi am inițiat programul. Voluntarii i-am primit de la Asociația AMY. Noi am cumpărat sacii și am cerut voluntari de la Asociația AMY care să distribuie sacii și dispozitivele. Noi am vrut să fie ca o conștientizare, că fiecare cetățean care plimbă câinii în oraș, după ce câinele respectiv – știm ce face, de ce e scos din bloc – fiecare să conștientizăm că trebuie adunat ce a rămas acolo”, a spus pentru Observatorul de Covasna, directorul TEGA, Máthé László.

Reprezentanta Asociației pentru Câini fără Stăpâni AMY spune că nu își dorește să jignească pe nimeni prin acest demers.

Ne dorim să motivăm puțin stăpânii să adune după ei. (...) Vom împărți 1.000 de pachețele. Până la urmă, ne dorim să atragem atenția oamenilor că e important să facă acest lucru, dar nici să îi jignim, pentru că știm că sunt mulți care sunt responsabili. Dar nu sunt toți”, ne-a declarat președintele Asociației pentru Câini fără Stăpâni AMY din Sfântu Gheorghe, Kinga Pora.

Sursa foto: Kinga Pora – Facebook

A contribuit și Iulia Drăghici – Taraș

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.