ECOLOGIE 8 iunie 2011

Patrula Verde intră în acţiune

de Székely Emőke | 686 vizualizări
Noul sport naţional – petrecerea la iarbă verde – are din ce în ce mai mulţi adepţi şi în judeţul Covasna. Cele mai îndrăgite zone sunt cele spre Şugaş-Băi sau Vâlcele, unde la fiecare sfârşit de săptămână sute de oameni petrec la un mic şi o bere. După ei însă locul arată ca după război: PET-uri, hârtii, cutii de metal şi pungi aruncate peste tot. Pentru ca poluarea acestor zone să scadă, TEGA a înfiinţat Patrula Verde.

Noul sport naţional – petrecerea la iarbă verde – are din ce în ce mai mulţi adepţi şi în judeţul Covasna. Cele mai îndrăgite zone sunt cele spre Şugaş-Băi sau Vâlcele, unde la fiecare sfârşit de săptămână sute de oameni petrec la un mic şi o bere. După ei însă locul arată ca după război: PET-uri, hârtii, cutii de metal şi pungi aruncate peste tot.

Pentru ca poluarea acestor zone să scadă, TEGA a înfiinţat Patrula Verde. Aceasta este formată din opt voluntari, studenţi la Ingineria Mediului, care vor patrula prin rotaţie în zonele cu probleme şi vor atrage atenţia turiştilor de weekend să arunce gunoiul în locuri special amenajate pentru acest scop. Voluntarii vor patrula pe biciclete şi vor împărţi pliante cu informaţii turistice dar şi de ocrotire a mediului. Directorul TEGA, Toth-Birtan Csaba, a spus că prin colaborarea cu aceşti tineri se vor identifica mai uşor persoanele care încalcă legea, pentru că deşi membrii patrulei nu au dreptul de a amenda pe cineva, pot cere ajutorul Poliţiei Locale. Amenzile încep de la 50 de lei şi pot ajunge la 300 de lei în cazul în care de exemplu cineva îşi spală maşina în pârâu. Membrii patrulei vor porni la drum la mijlocul lunii iulie, iar până atunci TEGA va achiziţiona bicicletele şi echipamentul necesar.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
grigoras, 15 ianuarie 2012
buna sunt denisa vara lui lavinia sunt un fan
Primar_la_Hetea, 8 iunie 2011
Amendati-i si pe cei care polueaza fonic cu manele :-)
jancu.hu, 8 iunie 2011
super ecipa doar verde sa fie...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.