ECOLOGIE 18 august 2021

O barieră care va colecta deșeurile va fi amplasată pe Râul Olt

de David Leonard Bularca | 2176 vizualizări

O barieră va fi amplasată săptămâna viitoare pe Râul Olt cu scopul ecologizării apei, ne-a declarat marți directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

 „Săptămâna viitoare o barieră va fi așezată pe cursul Oltului. Locul exact va fi definit de către Apele Române din județul Covasna. Va fi un eveniment interesant. O barieră cu ajutorul căreia se poate strânge gunoiul. Care canalizează de fapt gunoiul pe malul apei și de acolo foarte ușor se poate strânge din când în când”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Bariera este o donație făcută de Asociația Mai Mult Verde, din București, care sponsorizează și acțiunea de ecologizare ce va avea loc pe 11 septembrie a.c..

„E foarte important ca bariera să fie amplasată înaintea acțiunii de pe 11 septembrie, că, într-adevăr, dacă de-a lungul a aproape 100 de kilometri va fi organizată această acțiune de ecologizare, cum oamenii strâng gunoiul. Se va face ecologizare și pe cursul apei, o să avem și bărci la dispoziție, atunci să nu se ducă mai departe jos. Din acest punct de vedere ne-am dorit ca bariera să fie la dispoziție”, a mai declarat directoarea Fundației Comunitare Covasna. 

În jur de 700 de voluntari sunt așteptați pe 11 septembrie la acțiunea de ecologizare a Râului Olt

Pe 11 septembrie sunt așteptați în jur de 700 de voluntari, din 31 de localități, să se alăture programului „Oltul cu apele curate”.

„O să mobilizăm voluntari în total din 31 de localități, pe teritoriul a două județe, Harghita și Covasna. Acum suntem în faza de strângere a datelor. Am contactat fiecare localitate în parte și am solicitat și numărul de voluntari pe localitate. Așa cum am primit datele per localitate ar veni 20 de persoane în medie. Calculând, în total, 600-700 de voluntari se mobilizează pentru acțiunea din 11 septembrie”, a spus Bereczki Kinga. Aceasta a mai precizat și că voluntarii trebuie să se îmbrace adecvat pentru o astfel de acțiune, dar și că vor primi mănuși și saci de gunoi din partea organizatorilor. 

Acțiunea de ecologizare este programată să înceapă în jurul orei 10:00 și va dura până la ora 14:00, atunci când voluntarii vor fi serviți cu o masă caldă. 

„Planificăm ca după acțiunea care o să dureze de la ora 10:00 și probabil până la ora 14:00, în fiecare localitate o să se pregătească mâncare caldă pentru voluntari. Sunt niște date pe care le cerem de la localități, inclusiv și locul și ora întâlnirii, pentru că o să facem publice aceste informații, ca și cei la care nu ajung informațiile pe plan local, să aibă posibilitatea să se alăture acțiunii. Deci o să fie un eveniment pe Facebook în care o să prezentăm toate informațiile necesare de participare la această acțiune”, a mai explicat directoarea Fundației Comunitare Covasna. 

Acțiunea se realizează în cadrul programului național „Cu Apele Curate” care este coordonat de Asociația „Mai Mult Verde”, din București.

Sursa foto: Fundația Comunitară Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.