ECOLOGIE 25 august 2010

Noi tăieri de castani

de Monica Vrânceanu | 1056 vizualizări
Mai mulţi copaci de pe str. Korosi Cs. Sandor au fost marcaţi pentru tăiere Primăria Sfântu-Gheorghe a însemnat încă zece copaci care urmează să fie tăiaţi, de această dată fiind vorba despre castanii de pe strada Korosi Csoma Sandor, care urmează să intre în reabilitare completă. Potrivit administratorului public al municipiului, Czimbalmos Csaba, castanii însemnaţi reprezintă un pericol pentru siguranţa oamenilor şi a maşinilor, fiind foarte bătrâni. „Nu tăiem copacii din plăcere

Mai mulţi copaci de pe str. Korosi Cs. Sandor au fost marcaţi pentru tăiere

Primăria Sfântu-Gheorghe a însemnat încă zece copaci care urmează să fie tăiaţi, de această dată fiind vorba despre castanii de pe strada Korosi Csoma Sandor, care urmează să intre în reabilitare completă.

Potrivit administratorului public al municipiului, Czimbalmos Csaba, castanii însemnaţi reprezintă un pericol pentru siguranţa oamenilor şi a maşinilor, fiind foarte bătrâni.

„Nu tăiem copacii din plăcere, ci din necesitate. Aceşti copaci sunt bătrâni şi nesănătoşi, deja şi-au jucat rolul. Aceşti copaci deranjează şi fundaţiile caselor de pe strada Korosi şi, mai mult, urmează lucrări de reabilitare şi modernizare a acesteia, aşa că este nevoie de spaţiu liber”, a explicat administratorul public, precizând că în locul copacilor care vor fi tăiaţi vor fi plantaţi alţii tineri.

Czimbalmos Csaba a mai arătat că toate tăierile iniţiate de către Primărie implică, la rândul lor, riscuri destul de mari, fiind nevoie uneori de ajutor din partea alpiniştilor utilitari, pentru ca aceşti copaci să nu provoace daune la doborâre.

Potrivit administratorului public, copacii tăiaţi sunt transportaţi la Grădinăria oraşului, unde sunt transformaţi în lemne de foc pentru serele de aici.

În urmă cu câteva săptămâni, municipalitatea a tăiat un alt şir de copaci, din zona Casei cu Arcade, însemnaţi spre tăiere fiind şi mai mulţi castani de pe aleea de deasupra Parcului Central. Mai mulţi cetăţeni din Sfântu-Gheorghe au protestat împotriva acestor tăieri, susţinând că nu chiar toţi copacii ar fi bolnavi, dar specialiştii din Primărie spun că nu-şi asumă riscuri în ceea ce priveşte eventuale evenimente nedorite, prin care să fie distruse bunuri sau să fie chiar puse în pericol vieţi umane din cauza netăierii unor copaci bătrâni şi bolnavi.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
''panoramix'', 28 august 2010
MAI AU SI CEI DE LA PRIMARIE DREPTATE !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.