ECOLOGIE 20 octombrie 2010

Maşină specială de spălat containerele

de Monica Vrânceanu | 718 vizualizări
Mașina, cumpărată din Ungaria cu 122.000 de euro, este o premieră pentru Sfântu Gheorghe și judeţul Covasna Societatea de salubrizare Tega din Sfântu Gheorghe a achiziționat o mașină specială care spală containerele în timp ce le golește. Mașina, cumpărată din Ungaria cu 122.000 de euro, este o premieră pentru Sfântu Gheorghe și județul Covasna, funcționând pe apă caldă și detergent și permiţând astfel igienizarea containerelor mari ale orașului. Directorul Tega SA, Toth Birtan Csaba, a declarat că investiția în această

Mașina, cumpărată din Ungaria cu 122.000 de euro, este o premieră pentru Sfântu Gheorghe și judeţul Covasna

Societatea de salubrizare Tega din Sfântu Gheorghe a achiziționat o mașină specială care spală containerele în timp ce le golește. Mașina, cumpărată din Ungaria cu 122.000 de euro, este o premieră pentru Sfântu Gheorghe și județul Covasna, funcționând pe apă caldă și detergent și permiţând astfel igienizarea containerelor mari ale orașului.

Directorul Tega SA, Toth Birtan Csaba, a declarat că investiția în această mașină a fost realizată exclusiv din fondurile proprii ale societății, provenite din fondul de investiții al acesteia.

„Am considerat necesară o astfel de investiție care poate deservi întreg orașul, având o capacitate de 2.000 de litri de apă și putând spăla zeci de containere. Obligația de spălare a containerelor este prevăzută la nivel național, dar procesul era mult mai greoi până acum și asta influența frecvența spălării”, a declarat Toth Birtan Csaba, arătând că această mașină va fi folosită exclusiv la spălarea containerelor externe, aici nefiind incluse pubelele și nici containerele subterane, pentru care există o cu totul altă modalitate de spălare.

Directorul societății a mai arătat că Tega are în prezent în jur de 350 de containere de gunoi în Sfântu Gheorghe și Câmpu Frumos, care de acum încolo vor fi spălate mult mai des decât în trecut.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Marian, 7 martie 2011
Articolul acesta a mai aparut acum cateva luni dar ciudatenia asta de masina am vazut-o doar in poza.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.