ECOLOGIE 29 aprilie 2011

Malul Oltului, curățat de două tone de gunoaie

de Monica Vrânceanu | 733 vizualizări
35 de tineri ai Organizației municipale a PDL Sfântu-Gheorghe au participat ieri la o acțiune de igienizare a malului râului Olt din municipiu. În câteva ore, tinerii au rușit să adune de pe malul Oltului care dă spre cartierul Lenin peste două tone de gunoaie - hârtie, PET-uri, materiale textile, plastic, materiale de construcții, iar sacii pe care i-au avut la dispoziție s-au dovedit insuficienți pentru cantitatea mare de deșeuri

35 de tineri ai Organizației municipale a PDL Sfântu-Gheorghe au participat ieri la o acțiune de igienizare a malului râului Olt din municipiu. În câteva ore, tinerii au rușit să adune de pe malul Oltului care dă spre cartierul Lenin peste două tone de gunoaie - hârtie, PET-uri, materiale textile, plastic, materiale de construcții, iar sacii pe care i-au avut la dispoziție s-au dovedit insuficienți pentru cantitatea mare de deșeuri existentă pe malul apei, până spre ieșire din Sfântu-Gheorghe.

La acțiunea tinerilor democrat-liberali, inițiată de prim-vicepreședintele Organizației de Tineret, Răzvan Comănici, au luat parte directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, Benedek Kaplar Gabor, și directorul Vămii Covasna, Sorin Iorescu.

Directorul APM a declarat că gunoaiele găsite pe malul Oltului au fost impresionante ca și cantitate și a atras atenția că astfel de situații pot fi prevenite prin conștientizarea populației cu privire la păstrarea curățeniei în mediul înconjurător.

”Din păcate, aruncatul gunoaielor la întâmplare, fără a se ține cont de coșurile de gunoi existente peste tot, a devenit un obicei care tinde să se transforme în boală. Tinerii au curățat acum, dar există toate șansele ca zona curățată să fie invadată din nou de deșeuri în câteva zile”, a spus directorul APM.

Inițiatorul și organizatorul acțiunii, Răzvan Comănici, a subliniat, la rândul său, că oamenii ar trebui să învețe să lase curat în urma lor după ce ies la un picnic, mai ales că  malul Oltului este frecventat de foarte multă lume în acest scop. Prim-vicepreședintele tinerilor democrat-liberali a precizat că astfel de acțiuni se vor repeta în perioada următoare, urmând igienizarea spațiilor verzi și a marginilor drumului spre Vâlcele, de asemenea foarte frecventate de populație pentru picnicuri și grătare.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 28

Adaugă comentariu
Cristi VADUVA, 3 mai 2011
"35 de tineri ai Organizației municipale a PDL Sfântu-Gheorghe" "La acțiunea tinerilor democrat-liberali... " "Prim-vicepreședintele tinerilor democrat-liberali a precizat că..." Da, citeste integral
Marian, 3 mai 2011
poate se gaseste un sac si pentru tine.
Marian, 3 mai 2011
@Antimanele:nu ameninta prietene ca poate iesi si pe dos,atunci o sa planga parintii tai nu ai mei,si mai ales nu fi nesimtit atata timp cat nu ma cunosti tantalaule.
dorin, 3 mai 2011
Cristi Vaduva, zi-mi tu mie unde vezi tu politizarea in actiunea asta? Ai citit cele 2 articole? Ai vazut declaratiile si scopurile actiunilor?
Cristi VADUVA, 3 mai 2011
Dupa cum ziceam si la articolul cu tinerii de la PSD care au iesit la curatenie, tot cam in aceiasi perioada - "Pacat ca o astfel de actiune laudabila este politizata". Nu era mai frumos o stire "35 citeste integral
Antimanele, 3 mai 2011
"Marian" evită malul Oltului, se pare că zona a devenit periculoasă pentur cei ca tine, poţi ajunge la sac.
ghita, 2 mai 2011
marian...cei din austria erau tigani,cetateni romani e adevarat..dar..tot tigani
Marian, 2 mai 2011
nu am nimic cu tine cetatene,am cu cei ca tine.cele de mai sus nu sunt inventate de mine.
Marian, 2 mai 2011
@alt cetatean: nu malul Oltuli,etc,etc,NO COMMENT Austria: Bătaie între români cu ustensilele de grătar, în ziua de Paşte. Două familii din România, stabilite în Austria s-au luat la citeste integral
alt cetatean, 2 mai 2011
marian@.....la vre-o 30 km de noi se afla mun brasov,care are un nr mare de romani sositi in brasov din alte zone-orasul arata de 100 de ori mai bine decat sf gheorghe si cu ajutorul,si din cauza lor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.