ECOLOGIE 17 septembrie 2021

LTME îi încurajează pe întorsureni să pună „gând rău” gunoaielor

de David Leonard Bularca | 1566 vizualizări

Acțiunea se realizează cu sprijinul autorităților locale din oraș

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LTME), din Întorsura Buzăului, a lansat un apel către toți cei care își doresc să se implice în cadrul unei activități de ecologizare, prin campania derulată la nivel național „Let's Do It, România”. Participanții sunt așteptați astfel la „cea mai mare mișcare socială din România” sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 08:30. Punctul de întâlnire va fi în fața liceului întorsurean. 

„Let's Do It, România! Let's Do It, LTME! Let's Do It, Întorsura! Dacă îți place curățenia și vrei să trăiești într-un mediu mai curat, vino sâmbătă, 18 septembrie, la cea mai mare mișcare socială din România! Unde? La sediul Liceului Teoretic „Mircea Eliade" din strada Gării nr. 1, ora 8.30. Vom forma echipe și ne vom dispersa în zonele „afectate" pentru a face curățenie. Mănuși, saci menajeri și transportul gunoaielor la Centrul de colectare vor fi asigurate de Primăria Întorsura Buzăului”, a anunțat directoarea de la LTME, Maria Bularca, într-o postare pe Facebook. 

Maria Bularca spune că instituția pe care o conduce încearcă să „trezească” spiritul civic al elevilor. Luna viitoare elevii și profesorii de aici vor planta 1.500 de brăduți, lângă gara din oraș.

„Încercăm an de an să îi implicăm pe LTME-iști în programe și proiecte benefice pentru ei și pentru comunitate. De mai mult timp încercăm să trezim în ei spiritul civic, responsabilitatea și puterea bunului exemplu. Am înscris liceul în „Let's Do It, România” imediat ce s-a lansat apelul pentru anul acesta. Abia așteptăm! Pe lângă curățenie, tot pentru menținerea unui mediu curat și sănătos vom planta luna viitoare cei 1.500 de brăduți în spațiul existent lângă gara Întorsura Buzăului”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Maria Bularca. 

Organizatorii au anunțat că zonele unde se va acționa încă nu sunt stabilite cu exactitate, dar sigur se va ajunge în zona gării, de-a lungul râului Buzău, zona Camping și strada Aviatorului. 

„Primăria a demarat astăzi (n. red. joi) o cercetare cu privire la locurile care necesită curățare. Ni le va comunica mâine (n. red. vineri), iar noi ne organizăm cât putem de bine. Sperăm să ni se alăture și alți cetățeni ai orașului: sâmbătă, 18 septembrie, ora 8.30 la sediul LTME”, a mai spus Maria Bularca. 

Cei care își doresc să participe pot anunța acest lucru prin intermediul unui eveniment creat pe Facebook, disponibil la adresa https://bit.ly/2Xsv9DW

Sursa foto: eveniment Facebook 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.