ECOLOGIE 8 aprilie 2022

LTME, din nou ecologist și din nou un exemplu în comunitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1803 vizualizări

Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” (LTME) din Întorsura Buzăului au organizat joi, 7 aprilie, o nouă și amplă acțiune de ecologizare în mai multe zone din oraș. Au luat parte 340 de elevi și 15 cadre didactice. 

Fericiți că am (mai) adunat din gunoaie și că elevii noștri conștientizează importanța curățeniei și a îngrijirii mediului înconjurător, dar MÂHNIȚI și FURIOȘI pentru faptul că încă se mai aruncă în natură tot felul de deșeuri! STOP aruncării gunoaielor în natură!”, a transmis directoarea liceului, Maria Bularca. 

Printr-o postare distribuită pe rețelele de socializare, aceasta a prezentat și o serie de obiective pe care echipa unității de învățământ le are vizavi de protecția mediului, unele îndeplinite, altele în curs. 

An de an, LTME- iștii noștri au fost atenți cu mediul înconjurător, dar anul acesta avem planuri și mai mari. Iată o listă cuprinzând acțiunile noastre (unele au fost realizate, altele sunt în derulare, iar altele urmează să fie implementate):

  • Reciclare – conștientizare (ateliere de lucru pentru elevi și părinți, împărțirea de fly-ere cuprinzând informații utile locuitorilor zonei);
  • Reciclare: depozitarea selectivă a gunoaielor (responsabili: fiecare clasă), organizarea unei expoziții cu obiecte create din  materiale reciclate; 
  • Plantare de pomi fructiferi, arbuști și puieți (cel puțin 1.500 de brăduți, 50 de pomi fructiferi și arbuști); 
  • Câștigarea Competiției naționale „Eco-Provocarea” (ne-am înscris la 2 secțiuni: reciclare și plantare de puieți, pomi fructiferi și arbuști);
  • Ecologizare și igienizare a spațiilor verzi – acțiune derulată astăzi de toți LTME-iștii – elevi și cadre didactice;
  • Implementarea de proiecte din surse de finanțare nerambursabilă ( avem în lucru 2 proiecte pe această temă). 

Mulțumim partenerilor noștri - Primăria orașului Întorsura Buzăului și Salubritate IBSV Întorsura Buzăului (întotdeauna pun la dispoziția noastră saci, mănuși, pomi fructiferi, acordă asistență și asigură transportul gunoaielor la Centrul de colectare), OMV Petrom și Direcția Silvică Județeană”, se mai arată în postare.

Elevii spun că implicarea în astfel de evenimente, cu acțiuni de impact direct și imediat, este mereu binevenită. 

Am luat parte la acțiunea ecologică de astăzi pentru că îmi pasă. Îmi pasă să trăim într-un oraș și într-un mediu cât mai curat, unde mediul este favorabil tuturor cetățenilor. Multe persoane cred în premisa „nu se schimbă ceva dacă fac doar eu” - ceea ce este absolut greșit. Am auzit-o cu toții și este foarte adevărat: schimbarea trebuie să înceapă cu noi, mai ales când este vorba de sănătatea noastră și a celor din jur. Aplaudăm și sprijinim inițiativele LTME și ne dorim ca aceasta să fie implementată în cât mai multe campanii din cadrul unităților de învățământ din județ, formând în același timp și elevii cu privire la importanța acțiunilor de ecologizare și de protecție a mediului”, a declarat Marian Calcea, președintele CJE Covasna, elev al liceului. 

Protejarea mediului este foarte importantă pentru noi, și astăzi am reușit să demonstrăm încă o dată acest lucru. Mă bucur că au fost prezenți atât de mulți elevi, și că fiecare și-a respectat sarcina pe care a avut-o. Ne bucurăm de asemenea că avem parte de asemenea inițiative în orașul nostru, și mai ales că sunt dese, ceea ce arată spiritul civic dezvoltat de care dăm dovadă, dar și dorința de a avea un oraș frumos și curat. 

Îi felicităm pe toți cei care au luat parte la această inițiativă, și le urăm cât mai multe participări la astfel de demersuri!”, a spus și Kiss Ioan Barbu, președintele Consiliului Școlar al Elevilor LTME. 

O acțiune de ecologizare a fost joi anunțată și pe un grup al Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” din Barcani, unde elevii și cadrele didactice Mariana Neagoe și Loredana Ticușan au promovat voluntariatul în luna curățeniei și un eveniment de strângere a deșeurilor din jurul școlii, ca parte a proiectului „4/4 pentru prieteni”. 

De asemenea, și autoritățile locale din Întorsura Buzăului anunță că pe 30 aprilie se va organiza un eveniment amplu de ecologizare. 

Sursa foto: Facebook/ Maria Bularca 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.