ECOLOGIE 26 februarie 2013

Liceul Mikes Kelemen a câștigat concursul de colectare selectivă

de Monica Vrânceanu | 785 vizualizări

În trei săptămâni s-au adunat 20 de tone de deșeuri la cele trei mari licee din Sfântu Gheorghe

Cele trei mari licee din Sfântu Gheorghe care au participat la concursul de colectare selectivă organizat de Primărie în colaborare cu Tega SA au strâns 20 de tone de deșeuri. Competiția s-a desfășurat între Colegiul Național Mihai Viteazul, Liceul Teoretic Székely Mikó și Liceul Teoretic Mikes Kelemen. Fiecare liceu a colectat prin elevii săi, timp de o săptămână, deșeurile, iar la final s-au calculate cantitățile obținute.

Ultima etapă a concursului s-a încheiat la Liceul Teoretic Mikes Kelemen, unde 39 de clase s-au implicat în acțiune și au colectat peste nouă tone de ambalaje – trei containere de marfă umplute cu hârtie reciclabilă și trei transporturi de flacoane de plastic, cutii de aluminiu şi sticlă. Cu cele peste nouă tone colectate, cei de la Liceul Teoretic Mikes Kelemen au câștigat competiția pe școli. În săptămânile trecute, elevii de la Liceul Székely Mikó au colectat aproape 5,5 tone de deșeuri, iar cei de la CNMV au colectat la rândul lor alte 5 tone de deșeuri. În fiecare liceu participant, clasa care a strâns cea mai mare cantitate de deșeuri a primit în dar un animăluţ.

Cele 20 de tone de ambalaje reciclabile colectate de licee înseamnă 40% din cantitatea de deşeuri refolosibile colectate lunar în municipiul Sfântu Gheorghe. Având în vedere faptul că prin reciclarea unei tone de hârtie sunt salvaţi de la tăiere 17 arbori, se poate spune că tinerii din Sfântu Gheorghe au salvat cel puţin 250 de copaci.

Concursul de colectare selectivă a fost parte a concursului pentru titlul „Oraşul reciclării”, în care s-au înscris 20 de oraşe din țară. Marele premiu constă într-o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare, aceasta având valoarea de 15.000 de euro.

macheta_ziar_SfGhe_orasulrecilarii_ecorom_ro

 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.