ECOLOGIE 17 mai 2021

Garda de Mediu: prima mașină confiscată în județul Covasna pentru transport ilegal de deșeuri

de Iulia Drăghici - Taraș | 6076 vizualizări

Garda de Mediu Covasna anunță că în urma unei acțiuni derulate vineri, 14 mai, împreună cu autoritățile locale au prins în flagrant o persoană care descărca deșeuri inerte din construcții și biodegradabile dintr-o autoutilitară pe raza comunei Vâlcele, în satul Araci. Comisarii de mediu au confiscat mașina și au amendat persoana prinsă în fapt cu 30.000 de lei.

Ca urmare a solicitării telefonice a Primarului comunei Vâlcele cu privire la faptul că în data de 14.05.2021, ora 19:50, a fost surprinsă o persoană fizică în timp ce descărca deșeuri inerte din construcții și biodegradabile dintr-o autoutilitară pe raza comunei Vâlcele, sat Araci, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna s-a deplasat la fața locului, unde au fost întâmpinați de reprezentanții Postului de Poliție Vâlcele și Jandarmerie.

În urma controlului persoanei fizice i s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și sancțiunea complementară de confiscare a mijlocului de transport, conform HG 1061/2008. Deșeurile au fost predate către un operator autorizat în vederea eliminării/valorificării acestora.

Mulțumim pentru colaborare, implicare și sprijin instituțiilor implicate în această acțiune!”, se arată într-o informare publicată luni pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

Autoritățile au mai confiscat lunile trecute și trei căruțe, una pe raza orașului Covasna și altele două în satul Olteni din Bodoc, tot pentru transport ilegal de gunoaie. 

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.