ECOLOGIE 10 mai 2021

Încă o amendă de 30.000 de lei pentru transportul gunoaielor cu o căruță

de Iulia Drăghici - Taraș | 6143 vizualizări

Încă o persoană din satul Olteni a fost amendată de Garda de Mediu, cu suma de 30.000 de lei, pentru că a fost prinsă în flagrant de autorități în timp ce transporta gunoaie cu o căruță. Și atelajul a fost confiscat.

Ca urmare a solicitării telefonice a Primarului comunei Bodoc cu privire la faptul că în data de 07.05.2021 în jurul orei 17.30, a fost surprinsă o persoană fizică care transporta deșeuri municipale, textile, plastic, etc., cu o căruță în localitatea Olteni.

Echipa de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna împreună cu reprezentantul Postului de Poliție Bodoc s-au deplasat la fața locului.

În urma controlului persoanei fizice i s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și sancțiune complementară de confiscare a mijlocului de transport, conform HG 1061/2008. Deșeurile vor fi predate unui operator autorizat în vederea eliminării/valorificării acestora.

Mulțumim pentru colaborare, implicare și sprijin instituțiilor implicate în această acțiune!”, se arată într-o informare publicată luni pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

Acesta nu este primul eveniment de acest gen. La sfârșitul lunii aprilie, Garda de Mediu Covasna a amendat cu 15.000 de lei un căruțaș care a fost prins în trafic în orașul Covasna, în timp ce transporta deșeuri. Și acestuia i-a fost confiscată și căruța. Autoritățile locale din oraș, care au și făcut sesizarea către comisarii de mediu, au spus că dacă nu ar fi intervenit, cel mai probabil gunoaiele ajungeau la marginea pădurii, pe câmp sau în albia șanțurilor de desecare.

Cu o săptămână înainte, a fost înregistrat un alt caz similar, tot în satul Olteni. Primarul din Bodoc a fost cel care a făcut sesizarea și atunci. Persoana care transporta deșeuri municipale, textile, plastic și altele, cu o căruță a primit o amendă de 30.000 de lei și a rămas și fără atelaj. 

Atragem atenția pe această cale tuturor persoanelor fizice și juridice că transportul și depozitarea deșeurilor periculoase și nepericuloase fără respectarea prevederilor legale, se sancționează cu amendă și confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției”, au transmis atunci comisarii de Mediu.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.