ECOLOGIE 17 noiembrie 2022

FOTO. 1.500 de puieți au fost plantați marți la Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 3611 vizualizări

Elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LTME) din Întorsura Buzăului, împreună cu autoritățile locale și angajații Ocolului Silvic „Buzăul Ardelean”, au plantat marți 1.500 de puieți în zona Dumbravei din orașul covăsnean. Acțiunea, care trebuia să aibă loc vinerea trecută, a fost amânată pentru această săptămână din cauza vremii, conform directoarei de la LTME, Maria Bularca. 

„Cei 1.500 de puieți și-au găsit astăzi (n. red.: marți) locul! Vineri, când era preconizată plantarea, a plouat... Dacă facem un calcul simplu, ziua de astăzi arată cam așa: 1.500 de puieți + 380 de LTME-iști elevi și cadre didactice + un șef de ocol + 20 angajați (ingineri silvici și tehnicieni) + 15 muncitori + un primar + un viceprimar + 2 angajați ai primăriei = 0.3 h pădure de molid”, a scris Maria Bularca pe Facebook, unde a precizat și că, în paralel cu plantarea, s-au strâns și gunoaiele din zona respectivă. 

„Felicitări și mulțumiri Ocolului Silvic „Buzăul Ardelean" pentru puieți și organizarea „șantierului", autorităților locale care susțin întotdeauna demersurile noastre și, nu în ultimul rând, tuturor LTME-iștilor noștri, elevi și cadre didactice”, a mai scris directoarea.

LTME-iștii își doresc ca următoarea astfel de acțiune să aibă loc în luna martie a anului viitor, în „Săptămâna verde”, „când vom continua împădurirea terenului pregătit pentru plantarea altor puieți”, a mai anunțat Maria Bularca.

Viceprimarul din Întorsura Buzăului, Silviu Popica, a scris, tot pe Facebook, că speră ca anul viitor să se alăture acțiunii și alte persoane. 

„Felicitări, oameni frumoși. Mulțumim tuturor celor care au dat o adevărată mână de ajutor pentru reîmpădurirea acestei suprafețe. Rodul muncii noastre de azi va dăinui încă o sută de ani. Continuăm la primăvară, poate și cu sprijinul celor care erau îngrijorați acum un an (n. red.: când din zona Dumbravei au fost tăiați mai mulți copaci)”, a scris viceprimarul.

LTME participă și la programul Eco Provocarea, care are misiunea „să motiveze și să îndrume tinerii, pentru a deveni lideri în domeniul protecției mediului, prin activități practice, prietenoase cu natura, de igienizare, reciclare, târguri de economie circulară sau plantare, sau prin activități educaționale de conștientizare și informare”, conform site-ului dedicat.

Printre obiectivele proiectului se numără reciclarea, igienizarea și plantare de puieți.

 

Sursa foto: Maria Bularca/Facebook 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.