ECOLOGIE 17 decembrie 2012

Fermele eco din judeţul Covasna vor comercializa pe Internet

de Monica Vrânceanu | 873 vizualizări

Fermele eco din judeţul Covasna vor comercializa pe InternetProdusele ecologice ale fermierilor covăsneni vor putea fi cumpărate începând cu finele acestei săprămâni şi de pe Internet, ca urmare a unui proiect al Asociației Sophia Nyka din Sfântu Gheorghe, prin care s-a creat portalul online www.fermasofia.ro. Lansarea site-ului vine la doi ani de când fermierii din județul Covasna au început demersurile de a-și certifica ecologic fermele, iar certificarea a fost obținută din partea unui organism de inspecție din Germania.

Potrivit președintelui Asociației, Aurel Blaj, conceptul paginii de Internet urmărește încurajarea consumului din fermele locale, stimulând dezvoltarea la nivelul fermelor și interesul pentru sănătatea consumatorului.

„Prin simplu fapt că produsele pleacă din „poarta fermei la ușa consumatorului” se scurtează filiera produsului, se înlătură cheltuielile de desfacere și dispar intermediarii. În acest fel se pot oferi consumatorilor produse proaspete la prețuri rezonabile. Asta face ca producătorul să fie mulțumit că nu mai aleargă să-și vândă marfa, iar consumatorul că plătește mai puțin pentru o marfă proaspătă, de calitate”, a explicat Aurel Blaj.

Toată gama de produsele ce va fi comercializată prin portalul www.fermasofia.ro este etichetată conform normelor legale în vigoare, având referințe despre producător, conținut, termen de valabilitate, greutate. Produsele  provin  din fermele care dețin certificate ecologice valabil pe anul în curs, acestea putând fi vizualizate pe site de către cumpărători.

Coș săptămânal de 200 de lei și Mozzarella Întorsureană

Aurel Blaj a precizat că întregul sistem de comercializare va fi foarte strict, iar în cazul în care produsele sau materia primă a produselor nu se vor regăsi în certificatul ecologic al fermei, atunci ferma respectivă va fi retrasă de pe site. În plus, dacă cei care vor cumpăra de pe site vor fi cuceriți de anumite produse, vor putea încheia abonamente direct cu producătorii.

„Săptămânal, rețeaua www.fermasofia.ro va concepe un coș cu produse de bază, care asigură consumul pentru o persoană timp de aproximativ șapte zile, la un preț de 200 lei. Livrarea la domiciliu va fi taxată cu 10 lei, însă cei care vor opta pentru ridicarea pachetului comandat de pe traseul mașinii de distribuție nu vor plăti nicio taxă de transport.

Deocamdată, serviciul de livrare va fi disponibil doar pentru consumatorii din Sfântu Gheorghe, care astfel vor putea cumpăra direct de la producători lapte natural integral, brânză proaspătă autentică, specialități din lapte de vacă sau oaie; pe lângă acestea, de pe site vor putea fi comandate și specialități precum Mozzarella Întorsureană, Brânză în coajă de brad sau Cotlet de miel cu cimbru.

Pentru că porcul nu este un animal certificabil ecologic, fermele care vor comercializa pe www.fermasofia.ro nu vor putea vinde carne și produse din carne de porc, certificatele ecologice fiind emise doar pentru bovine și ovine.

În județul Covasna există peste 50 de ferme certificate ecologic, iar site-ul www.fermasofia.ro va deveni funcțional la sfârșitul acestei săptămâni.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
urs nela, 20 iunie 2014
doresc sa cumpar 20 butasi de trandafiri bulgaresti pentru dulceata. Sunt din Focsani 0767486631 sau lasati-mi un nr de telefon pentru a va contacta Multumesc anticipat!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.