ECOLOGIE 6 februarie 2013

Facturi mai mici pentru salubritate

de Székely Emőke | 682 vizualizări

Facturi mai mici pentru salubritate

A început acţiunea societăţii locale de salbritate TEGA S.A. care oferă posibilitatea cetăţenilor din Sfântu Gheorghe, precum şi celor din mediul rural, de a beneficia de reduceri la contravaloarea serviciilor de salubritate în schimbul deşeurilor reciclabile predate. TEGA va compensa locuitorilor 70% din suma pe care o primeşte din valorificarea deşeurilor reciclabile. Cantitatea minimă acceptată este de 1 kg din oricare tip de deşeu valorificabil.

Deşeurile menţionate se pot preda la centrul de colectare selectivă din Sfântu Gheorghe (str. Teller Ede, nr.2), iar pentru locuitorii din mediul rural se vor organiza acţiuni de debarasare de două ori pe an.

Reprezentanții TEGA spun că merită să încercaţi această posibilitate deoarece puteţi economisi sume considerabile. Pentru un kg de PET, TEGA decontează 58 de bani, pentru 1 kg de sticlă 26 de bani, pentru un kg de hârtie 21 de bani, iar pentru un kg de deșeuri electrice sau electronice se decontează 2,45 de lei. Un calcul simplu arată că o familie care plătește anual 180 de lei pentru salubrizare, poate economisi 72 de lei dacă predă lunar un kg de PET, două kg de sticlă și 2 kg de deșeuri electrice sau electronice.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.