ECOLOGIE 7 iunie 2018

Elevii din Zagon, îndrumați spre dezvoltarea spiritul ecologic

de Geanina Lupșa | 2175 vizualizări

Copiii au participat miercuri la un eveniment deosebit

Elevii Școlii Gimnaziale Mikes Kelemenn din comuna Zagon au asistat din nou la o adevărată lecție de educație ecologică. Reprezentanții Fundației Mihai Eminescu Trust s-au întâlnit, miercuri, 6 iunie, la Centrul de Cultură din comuna Zagon, cu elevii școlii locale pentru a le prezenta importanța pădurilor în viața omului, dar și câteva informații despre activitatea fundației.

Această întâlnire a avut loc cu ocazia finalizării acțiunilor de împădurire, pe suprafețele Primăriei Zagon, din cadrul proiectului „Plantăm pentru Viitor”, activități la care au participat angajații Ocolului Silvic Zagon împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Mikes Kelemen Zagon.

„La această oră mi-a plăcut totul. Am asistat la un discurs deosebit și am înțeles mai bine că pădurile sunt extrem, extrem de importante. Pădurea transformă dioxidul de carbon în oxigen vital pentru viețile noastre. Așadar, trebuie să avem grijă de păduri”, ne-a precizat eleva Delia Budeanu.

În cadrul acestui program, primăvara aceasta suprafețele Primăriei Zagon au fost împădurite cu 15.000 de puieți forestieri, pe o suprafață de 3 hectare.

Directorul Școlii Mikes Kelemen, Bartos Zsolt a menționat faptul că ideea de implicare a elevilor în asemenea activități este binevenită, iar dacă pe viitor se vor mai organiza astfel de acțiuni, copiii vor fi îndrumați din nou să ia parte la acestea.

În cadrul programului „Plant for the Planet”, Fundația Mihai Eminescu Trust derulează proiectul denumit „Plantăm pentru viitor”. Proiectul are ca scop, pe de o parte restaurarea ecologică a terenurilor degradate, calamitate și stabilizarea solului, pe de altă parte creșterea nivelului de conștientizare și responsabilizare a comunităților locale privind protecția mediului.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.