ECOLOGIE 8 septembrie 2013

Delta Dunării – Un Paradis Aproape Pierdut?

de Székely Emőke | 891 vizualizări

Casa de Cultura „Kónya Ádám” din Sfântu Gheorghe a fost gazda ultimului eveniment din cadrul proiectului „Salvează Delta. Scrie Viitorul” finanțat de Fundația Comunitară și MOL România, și implementat de Societatea Ornitologică Română, Sucursala Covasna și Cercul de Ornitologie „Mugurar”. Evenimentul de sâmbătă seara a inclus vernisajul unei expoziții de fotografii din tabăra ornitologică ce a avut loc în luna august în Delta Dunării și la Vadu, apoi cei interesați au putut urmări în premieră în Transilvania filmul documentar „Delta Dunării – Un Paradis Aproape Pierdut?”

La proiecția filmului au luat parte câteva zeci de persoane, copii de la Cercul de Ornitologie „Mugurar”, dar și adulți interesați de ecologie sau iubitori ai Deltei. Filmul documentar prezintă realitatea din Delta Dunării şi este un fel de semnal de alarmă cu privire la pericolul la care este supusă Rezervația Naturală Biosfera Delta Dunării. Specialiști în mediu au vorbit despre flora și faună unică din această zonă și mâna omului care distruge acest paradis. Concluzia trasă de un specialist în mediu a fost următoarea: „Delta este ca o găină care a făcut odată ouă de aur, iar acum i se taie gâtul cu un cuțit care nu taie bine”.

Coordonatoarea Cercului de Ornitologie „Mugurar”, Ana Maria Lazăr, a anunțat că activitățile de la cerc vor începe în curând, și sunt așteptați atât cei avansați, care au participat și anul trecut la activități, cât și alți copii care doresc să afle mai multe despre viața păsărilor.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.