ECOLOGIE 15 noiembrie 2011

De azi intră în acţiune Garda de Salubritate

de Székely Emőke | 500 vizualizări

Cele două echipe vor sancţiona neregulile în ceea ce priveşte depozitarea gunoaielor.

Patru angajaţi ai TEGA vor merge de azi pe străzile oraşului pentru a-i pândi pe cei indisciplinaţi în ceea ce priveşte regulile de salubrizare. Vor fi două echipe a câte două persoane, care au ca misiune detectarea şi sancţionarea neregulilor constatate. Şeful echipelor este Kádár István, el va fi cel care va coordona activitatea celor patru subalterni. Patrulele vor funcţiona pe baza Hotărârii 101 a Consiliului Local Sfântu Gheorghe şi vor putea sancţiona abaterile cuprinse în această hotărâre.

Directorul TEGA, Tóth-Birtan Csaba, a declarat că obiectivul principal al gărzii nu este amendarea, ci mai degrabă conştientizarea oamenilor că este în beneficiul tuturor să avem un oraş curat. „Dacă se ajunge însă la amenzi, acestea nu sunt mici, de la 50 la 150 de lei pentru persoanele fizice şi de la 100 la 500 de lei pentru persoanele juridice, în cazul abaterilor mici, şi de la 150 la 300 de lei, respectiv de la 500 la 1.000 de lei în cazul în care persoanele fizice sau cele juridice sunt prinse cu abateri grave” – a spus Tóth-Birtan Csaba. Trebuie precizat şi faptul că în cazul amenzilor aplicate nu este valabilă regula „dacă achiţi în 48 de ore, plăteşti jumătate”, indiferent de data achitării, cetăţenii vor trebui să scoată din buzunar toată suma amenzii.

Membrii gărzii nu au arme de niciun fel în dotare, iar dacă este nevoie de folosirea forţei, sau dacă persoanele prinse refuză să fie legitimate, Garda de Salubritate va apela la Poliţia Locală. Deocamdată se va pune accent pe aruncarea gunoiului pe stradă, pe nefolosirea corespunzătoare a recipientelor pentru diferitele tipuri de deşeuri, dar şi pe folosirea unor recipiente pentru excrementele de cai în cazul căruţelor care circulă pe străzile oraşului.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.