ECOLOGIE 25 august 2011

Casa Verde merge mai departe

de Monica Vrânceanu | 586 vizualizări

Aproape 85% din dosarele depuse în judeţ au fost aprobate

Programul Casa Verde – Sesiunea I de lucru s-a încheiat cu 552 de dosare depuse de persoanele fizice din județul Covasna și cu aprobarea a 466 dintre acestea, valoarea totală a sumei direcționată către județul nostru fiind de 3,3 milioane de lei.

Reprezentantul APM Covasna, Gheorghe Neagu, cel care s-a ocupat direct de dosarele pentru Casa Verde, a declarat că până acum au fost decontate 202 cereri pentru program, valoarea acestora fiind de 1,2 milioane de lei, în vreme ce restul decontărilor se află în derulare. Pentru cea de-a doua Sesiune – lansată în acest an, au fost depuse 513 dosare de finanțare, care vor intra în analiză începând cu luna viitoare.

În ceea ce privește Casa Verde pentru instituții, din județul nostru au depus cereri de finanțare 20 de instituții – parohii, primării și inclusiv Consiliul Județean Covasna, dosarele aflându-se în analiză.

Finanţarea Casa Verde se va face conform Ghidului Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, în vederea completării şi înlocuirii sistemelor clasice. Conform ordinului se va acorda finanţare pentru panouri solare – 6.000 de lei, cazane ecologice pe bază de peleţi, brichete de rumeguş, tocături vegetale şi forestiere – 6.000 de lei şi pompe de caldură – 8.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.