ECOLOGIE 16 mai 2022

Aproape 3 tone de gunoaie strânse de elevi de pe raza comunei Barcani

de David Leonard Bularca | 868 vizualizări

Elevii din comuna Barcani au strâns aproape trei tone de gunoaie din localitatea lor, în urma unui concurs lansat de primarul Nicolae Pastor. Astfel, echipa care a strâns cele mai multe gunoaie, aproape 450 de kg, formată din elevii clasei a V-a din satul Barcani, a primit un premiu în valoare de 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de două zile, plus transport gratuit. 

„Săptămâna aceasta a fost despre curățenie, implicare și motivație! În cadrul campaniei „Curățăm România - Împreună pentru un Barcani curat!”, cei mici au strâns din toată comuna deșeurile menajere, dar și cele reciclabile. Munca pe echipe a fost plină de competiție, dar, cel mai important, una extrem de productivă, deoarece s-au strâns câteva tone de gunoaie! Sper să le respectăm cu toții munca, deoarece au alergat pe toate străzile, iar azi totul e curat și doar datorită lor! Le mulțumesc celor mici și cadrelor didactice pentru toată implicarea”, a scris, pe grupul de Facebook „Împreună pentru Barcani”, Nicolae Pastor.

În final, clasamentul și premiile obținute au arătat astfel:

„Locul 1 (5.000 lei pentru o excursie de două zile + transport gratuit) a fost câștigat de clasa 5A

Locul 2 (1.500 lei pentru o excursie de o zi + transport gratuit) a fost câștigat de clasa 7A

Locul 3 (1.000 lei pentru o excursie de o zi + transport gratuit) a fost câștigat de clasa 7B”, a detaliat edilul. 

În competiția lansată de Nicolae Pastor au intrat 12 echipe, toate formate din elevi. După cum a anunțat primarul la începutul lunii mai, atunci când a lansat concursul, echipele puteau fi ajutate în demers de către „părinți, prieteni, elevi de liceu și orice persoană căreia îi place curățenia”

Copiii din Barcani au mers lunile trecute într-o vizită la depozitul de selectare a deșeurilor de la Leț. Acolo li s-a explicat cum se reciclează resturile odată ajunse la depozit, ce se întâmplă cu gunoiul menajer, dar și altele. 

Sursa foto: Nicolae Pastor / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.