ECOLOGIE 5 mai 2022

Amenzi în valoare de aproape 360.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în perioada ianuarie-aprilie 2022

de David Leonard Bularca | 1311 vizualizări

Angajații Gărzii de Mediu Covasna au efectuat în primele patru luni ale anului 105 inspecții. În urma acestei activități, au fost aplicate 27 de amenzi, în valoare totală de 358.000 de lei, dar au fost date și 11 avertismente. Totodată, a fost suspendată activitatea a patru societăți, se arată într-un comunicat de presă al instituției. 

Printre neregulile găsite de inspectorii Gărzii de Mediu Covasna se numără: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, neasigurarea colectării separate a deșeurilor, neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducere a impactului asupra mediului înconjurător și altele. 

„Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, au mai transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna. 

În cursul anului 2021, Garda de Mediu Covasna a efectuat în total 336 de inspecții, în urma cărora au fost aplicate 85 de sancțiuni, dintre care 30 de avertismente și 55 de amenzi, în valoare totală de 666.700 lei.

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.