ECOLOGIE 13 ianuarie 2022

5 metri cubi de gunoaie strânse în zona localităților Hăghig și Araci, pe o porțiune de doar 5 kilometri

de David Leonard Bularca | 2926 vizualizări

De pe o porțiune de 5 kilometri, aflată în zona localităților covăsnene Hăghig și Araci, s-au strâns 5 metri cubi de deșeuri, au anunțat într-o postare de pe o rețea de socializare cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Chiar dacă se organizează des astfel de acțiuni, spun reprezentanții DRPD Brașov, aceștia afirmă că rămân mereu „surprinși” de cantitatea deșeurilor aruncate „iresponsabil” de participații la trafic. 

Peste 5 metri cubi de gunoi de pe doar 5 km de drum național. Atât au reușit să strângă colegii noștri din cadrul SDN Sfântu Gheorghe de pe DN13E, în zona localităților Hăghig și Araci. 

Curățarea zonei drumurilor naționale este o activitate continuă pentru colegii noștri, dar de fiecare dată rămânem surprinși de cantitățile mari de deșeuri abandonate în mod iresponsabil de participanții la trafic”, este mesajul care a fost publicat miercuri pe pagina de Facebook a DRDP Brașov. 

În România, aruncarea gunoaielor în spații neamenajate se pedepsește cu amenzi de la 100 până la 2.000 de lei, însă dacă vorbim despre obiecte aprinse (țigări, chibrituri), amenzile pornesc de la 300 de lei și pot ajunge la 3.000 de lei. 

Sursa foto: Facebook/ Directia Regionala Drumuri si Poduri Brasov. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.