COMUNICATE 11 octombrie 2010

Ziua Porţilor Deschise la ISU Covasna

de Covasna Media | 633 vizualizări

Potrivit rezoluției 44/236 din 22 decembrie 1989 și a rezoluției 56/195 din 26 ianuarie 2002, adoptate de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, s-a stabilit ca a doua zi de miercuri din luna octombrie să fie desemnată Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

În acest context, pentru asigurarea în mod unitar și profesionist a unui nivel corespunzător de conștientizare a comunităților privind problematica reducerii riscurilor dezastrelor naturale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihai Viteazul” al județului Covasna organizează Ziua Porților Deschise la sediul Detașamentului de Pompieri Sf. Gheorghe (str. Oltului nr. 31-33), Secției de Pompieri Tg. Secuiesc (str. Ady Endre nr. 13) și Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului (str. Serei nr. 2) în data de 13 octombrie în intervalul orar 13,00 - 15,00. Cu acest prilej doritorii vor putea vedea tehnica de intervenție din dotare în timp ce specialiștii ISU Covasna vor prezenta și principalele reguli de comportament în cazul producerii unor dezastre.

Cu ocazia aniversării Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale personalul Inspecției de Prevenire a desfășurat o serie de activități, în special în unitățile de învățământ, în vederea conștientizării elevilor cu privire la riscurile la care sunt expuși și la modul cum trebuie să se comporte în cazul producerii unor dezastre.

Prin așezarea sa geografică, județul Covasna este expus majorităţii categoriilor de hazarde naturale care se pot produce: inundații, cutremure, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase (secetă, înzăpeziri, grindină, îngheţ, furtuni, viscol), incendii de pădure. Transformarea hazardelor în dezastre poate fi prevenită într-o mare măsură prin respectarea de către cetățeni a măsurilor de prevenire a diferitelor situații de urgență.

Pentru a reduce semnificativ în primul rând pierderile de vieţi omeneşti şi pentru a limita pierderile de bunuri, este bine ca populaţia să cunoască și să respecte modul de comportare în cazul producerii unor astfel de evenimente nefericite.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Lt. Cocerhan Maria-Veronica

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.