COMUNICATE 6 decembrie 2010

Stelele Operetei în Israel

de Covasna Media | 610 vizualizări
S-a încheiat turneul din Israel prezentat de Teatrul Naţional din Miskolc, Ungaria, şi intitulat Stelele Operetei. Alături de consacraţii teatrului din ţara vecină, în cele şase spectacole de gală a evoluat şi Annamari Dancs, solista Teatrelor de Operetă din Bucureşti şi Budapesta, împreună cu Cătălin Petrescu, partenerul ei în spectacolele din Bucureşti. Cu toate că muzica este limbajul universal al omenirii, având în

S-a încheiat turneul din Israel prezentat de Teatrul Naţional din Miskolc, Ungaria, şi intitulat Stelele Operetei. Alături de consacraţii teatrului din ţara vecină, în cele şase spectacole de gală a evoluat şi Annamari Dancs, solista Teatrelor de Operetă din Bucureşti şi Budapesta, împreună cu Cătălin Petrescu, partenerul ei în spectacolele din Bucureşti.

Cu toate că muzica este limbajul universal al omenirii, având în vedere faptul că sălile impozante ale teatrelor din Isreal găzduiau în fiecare seară între 1000 şi 1500 de melomani români şi maghiari – dar nu numai-, celebrele compoziţii semnate de Johann Strauss, Franz Lehar, Emerich Kalman, Szirmai (Liliacul, Văduva veselă, Sylvia, Contesa Maritza sau Magnatul Miska) au răsunat la fel de frumos în ambele limbi, în acompaniamentul orchestrei dirijate de Váradi Katalin. Pentru ca seratele muzicale să fie cât mai complete, responsabilă pentru coregrafiile spectaculoase a fost trupa de balet a Teatrului din Miskolc.

“Concertele de Gală au avut loc în oraşele Beer Sheva, Kiriat Haim, Tel Aviv, Ierusalim, Rishon Lezion şi Kfar Saba în faţa unei asistenţe mixte din punctul de vedere al naţionalităţii spectatorilor. Turneul, un festival al multiculturalităţii, a avut un succes incredibil. Aici melomanii adoră opereta şi tot ceea ce înseamnă o gală de acest gen: dansul, baletul, dar în primul rând muzica bună. Îi mulţumim domnului Tomy Herescu, nu numai pentru invitaţie şi o organizare de excepţie, ci şi pentru grija cu care a pus la punct fiecare minut din şederea noastră în Israel. Astfel am avut ocazia ca între două spectacole să facem câteva excursii. Multe au fost momentele când am rămas fără cuvinte, copleşită fiind de însemnătatea spirituală a locurilor vizitate: grădina Ghetseman sau Zidul Plângerii. Faptul că am petrecut prima zi a Adventului în Ierusalim a însemnat emorm pentru mine… Am rămas profound impresionată de architectura unică a oraşelor dar şi de vitalitatea oamenilor… Bineînţeles, am strecurat pe ici-colo şi câteva momente de relaxare, cum ar fi o baie în Marea Roşie. Pe lângă vremea caniculară de afară am avut câteva momente “încinse” şi pe scenă. În mijlocul unei acrobaţii microportul fixat pe spatele meu m-a rănit destul de grav, iar după ce s-a îmbolnăvit primadona, începând cu cel de al treilea spectacol am apărut şi în rolul ei, ceea ce a însemnat a provocare în plus pentru mine… Totul a ieşit însă perfect, turneul a avut un succes fenomenal iar organizatorii vorbesc deja de “actul doi” ne-a povestit Annamari.

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.