COMUNICATE 26 octombrie 2023

REABILITAREA ANSAMBLULUI MUZEULUI NAȚIONAL SECUIESC DIN SFÂNTU GHEORGHE

de Covasna Media | 2496 vizualizări

Proiectul „Reabilitarea Ansamblului Muzeului Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe”, cod MySMIS 116334, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Județul Covasna și are o valoare totală de 21.816.149 lei, din care 16.836.854 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Restul sumei a fost finanțată de Consiliul Județean Covasna.

Obiectivul proiectului a vizat reabilitarea, modernizarea, conservarea, protecția și valorificarea durabilă a Muzeului Național Secuiesc și a parcului dendrologic, monument remarcabil, de interes național, de categoria A.

Ansamblul de clădiri ale Muzeului Național Secuiesc, împreună cu parcul dendrologic aferent, după lucrările de reabilitare, a devenit un muzeu modern, cu spații expoziționale reorganizate. În incinta instituției, s-a amenajat un centru destinat pedagogiei muzeale, s-au reabilitat cabinetele de cercetare muzeografică și atelierele de restaurare. Contractul de finanțare a fost semnat în luna mai a anului 2017, iar lucrările de reabilitare și conservare au început în iunie 2021. Muzeul își va redeschis porțile pentru public în data de 26 octombrie 2023.

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.