COMUNICATE 24 martie 2011

Inspecţii fiscale la persoanele fizice care nu s-au înregistrat în scopuri de TVA

de Covasna Media | 645 vizualizări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) informează că au fost declanşate inspecţii fiscale la persoanele fizice care în perioada 2006 - 2010 au realizat venituri impozabile din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală şi din contracte de colaborare, care depăşesc plafonul de scutire de la plata TVA prevăzut de legislaţia aplicabilă în perioada de referinţă.

În urma analizei de risc, A.N.A.F. a constatat că există persoane fizice care au obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din contracte de colaborare şi din activităţi independente care, deşi au depăşit plafonul de scutire de la plata TVA, nu s-au înregistrat în scopuri de TVA şi pe cale de consecinţă nu au plătit taxa cuvenită la bugetul de stat.

Astfel, au fost demarate verificări pentru recuperarea acestei taxe la bugetul de stat, printre persoanele verificate regăsindu-se jurnalişti, analişti financiari, analişti politici, artişti, moderatori de emisiuni TV, etc.

Cu toate că suntem conştienţi de atacurile mediatice la care suntem şi vom fi expuşi în urma acestor inspecţii fiscale, verificările vor continua până la ultima persoană.

Nimeni nu este mai presus de legea fiscală.

Persoanele fizice care au obţinut aceste venituri şi au depăşit plafonul prevăzut în lege, aveau obligaţia de a se înregistra ca plătitori de TVA la organele fiscale de care aparţin. Ar fi trebuit să-şi onoreze obligaţiile faţă de stat conform reglementărilor legale în vigoare.”, a declarat Sorin Blejnar, preşedintele A.N.A.F.

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.