CULTURA 27 octombrie 2020

Trupa de teatru a școlii din Sita Buzăului este din nou completă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1651 vizualizări

Încă opt elevi s-au alăturat trupei de teatru a Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, NRBU, după ce tot atâția au părăsit echipa după absolvire. Noii membri au fost selectați în urma unui casting, format din două probe: pregătirea unui moment artistic, respectiv rezolvarea unei sarcini surpriză primite după extragerea unui bilet. 

Am descoperit niște talente de am rămas uimită. Am avut parte de casting, pentru că am avut foarte mulți doritori. Noi trebuia doar să completăm numărul total până la 20, că așa am început NRBU, alături de școala de actorie „Dream and Act””, ne-a spus coordonatoarea echipei, profesoara Otilia Buzea.

Aceasta a precizat că totul s-a făcut în condiții de siguranță, toți au venit cu măști, s-au dezinfectat, au păstrat distanța. Din juriu au făcut parte foști elevi de la „Nicolae Russu”, foști membri ai trupei de teatru, care în prezent activează la 3T. 

Participanții la casting au avut de pregătit un moment artistic și sarcini prevăzute pe bilețele, printre care de exemplu, să citească un enunț din perspectiva unui personaj visător, să pună versuri pe ritmuri de hip-hop, de poezie și alte asemenea. 

Au făcut față foarte bine. Avem reîntregită trupa. Suntem tot 20. Acum ne punem în mișcare cu piesele”, a explicat Otilia Buzea. 

Prima apariție publică a micilor actori va fi în cadrul festivalului „Actor Fest – Teatru în comuna ta”, pentru care vor pregăti mai multe spectacole, având în vedere că maximum 9 persoane vor putea intra în fiecare echipă participantă la concursul care se va derula mai mult online. 

Nici elevii care au fost în NRBU și care au intrat la liceu nu au abandonat pasiunea de a fi actori, ci o continuă în cadrul 3T, echipa Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului, ne-a mai spus Otilia Buzea. 

Trupa de teatru NRBU (Nicolae Russu Be You ) este susținută, așa cum a fost de fiecare dată, de Primăria și Consiliul Local Sita Buzăului. „Chiar le mulțumesc și ne bucurăm că sunt întotdeauna alături de noi și susțin astfel de proiecte”, a punctat coordonatoarea trupei de teatru. 

În perioada următoare, datorită susținerii venite de la autorități, trupa de teatru va fi dotată cu recuzită specială, care va conține costume, accesorii, chiar și echipamente profesionale. 

Copiilor selectați să facă parte din trupa școlii „Nicolae Russu” nu le rămâne decât să se dedice în continuare acestei pasiuni, teatrul, care le aduce atât de multe beneficii. 

Sursa foto: Facebook/ Festivalul de teatru „ActorFest-teatru în comuna ta”. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.