CULTURA 17 iulie 2017

Trei zile de concerte live la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1789 vizualizări

Peste 100 de tineri artiști sunt așteptați să concerteze pe scena profesionistă de la Clubul Copiilor

Festivalul Național de Muzică Pop – Rock „Împreună, Formații pentru Viitor” revine, cu cea de-a IX-a ediție, la Întorsura Buzăului. Astfel, cei interesați vor avea parte, în perioada 18 – 20 iulie a.c., de trei zile de concerte live, chiar în curtea Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului. Intrarea va fi liberă. 

Surpriza ediției este trupa proaspăt lansată sub egida casei de discuri Cat Music, Triplu SEC, care va concerta miercuri sau joi.

La eveniment sunt așteptate circa 17 trupe pop-rock, respectiv peste 100 de tineri artiști de la Palatele și Cluburile Copiilor din toată țara. În perioada 18 – 21 iulie a.c., cât timp se desfășoară și concertele, tinerii muzicieni vor lua parte și la o tabără de profil.

„La fel ca în anii trecuți, evenimentul nostru este sub formă de tabără. Ziua facem diverse activități de pregătire și învățare, iar seara fiecare trupă urcă pe scenă. Studenții de la muzică din Triplu SEC vor susține și ei cursuri cu participanții de la cluburile copiilor din țară”, ne-a spus coordonatorul principal al evenimentului, Dan Tohănean.

Toate concertele vor începe de la ora 20:00. În prima zi de festival, vor evolua pe scenă trupele de copii și tineri de la Palatul Copiilor Arad, Bălcești – Vâlcea și Costești – Argeș.

Festivalul, unic în țară, este organizat de Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului, Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe și Palatul Național al Copiilor.

Conceptul evenimentului, gândit încă de la primele ediții, a fost acela de a da șansa tinerilor muzicieni să urce pe o scenă profesionistă fără a avea în spate emoțiile unui concurs cu premii și implicit orgolii. „Toți suntem prieteni și cântăm de plăcere”, ne spuneau organizatorii în edițiile trecute, precizând totodată că festivalul „Împreună, Formații pentru Viitor” poate deveni un început pentru noi trupe de valoare, care vor fi într-adevăr pregătite să cucerească scena muzicală românească.

Iulia Drăghici

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.