CULTURA 4 februarie 2020

Teatrul Independent Osonó aniversează 27 de ani de existenţă în Italia, unde montează un nou spectacol

de Agerpres | 2222 vizualizări

Teatrul Independent Osonó din Sfântu Gheorghe împlineşte, luni, 27 de ani de existenţă şi sărbătoreşte acest eveniment în oraşul italian  Poggio Mirteto, unde lucrează la un nou spectacol, realizat în coproducţie cu Associazione di promozione sociale Oltre, a anunţat managerul trupei, Fazakas Misi.

Potrivit acestuia, trupa, înfiinţată în anul 1993, funcţionează de 11 ani ca teatru alternativ independent, cu implicare în diverse proiecte sociale şi educaţionale la nivel naţional şi internaţional.

„Teatrul Osonó este o iniţiativă teatrală independentă, un atelier cultural, unde tinerii au şansa de a experimenta diverse formule teatrale contemporane.  Teatrul Osonó produce spectacole de teatru, organizează workshopuri şi traininguri pentru tineri şi adulţi, iar toate reprezentaţiile sale teatrale sunt urmate de dialoguri cu spectatorii, cu scopul de a exersa împreună comunicarea pe teme de interes comun.  Proiectele educaţionale şi sociale ale trupei Osonó sunt gândite drept spaţii de întâlnire şi dezbatere pe teme de maximă actualitate, unde participanţii trăiesc o intensă experienţă a cunoaşterii de sine, prin confruntarea cu ceilalţi”, menţionează Fazakas Misi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

În cei 27 de ani de existenţă, trupa Osonó a avut 179 de membri, a produs 22 spectacole, dintre care 6 în coproducţie cu trupe din Thailanda, Maroc, Ungaria, Italia şi România şi a susţinut 1.429 de reprezentaţii în 320 de localităţi din 28 ţări.

Producţiile artistice şi proiectele educaţionale ale Teatrului Independent Osonó au câştigat 53 de premii naţionale şi internaţionale.

„Şi în anul 2020, scopul trupei Osonó rămâne căutarea şi experimentarea de noi forme de expresie teatrală, prin care să-şi mărească şi să-şi diversifice publicul. Mai precis, programul trupei va cuprinde reprezentaţii teatrale în formule diverse, de la teatru clasic până la teatru-forum în săli de clasă, tabere şi ateliere destinate tinerilor pasionaţi de teatru, cursuri de formare pentru profesori şi workshop-uri de autocunoaştere şi dezvoltare a personalităţii realizate pentru adulţi”, a precizat managerul teatrului.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.