CULTURA 4 octombrie 2022

Spectacolul de dans şi proiecţia de scurtmetraje „Work in Progress”, la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 848 vizualizări

Spectacolul de dans şi proiecţia de scurtmetraje „Work in Progress”, având ca temă locul muncii în viaţa oamenilor şi modul în care munca le modelează viaţa, vor fi prezentate sâmbătă la Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, spectacolul „Work in Progress” surprinde fragmente din vieţile a două femei, Ela şi Ina, structurate în jurul unui punct central - munca lor.

„Ela este angajată a Companiei şi aşteaptă promovarea promisă, iar Ina este în training pentru a-i lua locul. Într-un univers fictiv, nu foarte diferit de realitatea noastră de zi cu zi, urmărim cum lipsa de motivaţie, scop şi utilitate resimţite de cele două, le influenţează viaţa interioară şi le pun în situaţia de a găsi modalităţi de a rezista presiunii constante. Sensibil, glumeţ, ironic, serios, spectacolul este un dialog în mişcare, despre locul pe care îl ocupă munca în viaţa noastră. Cât şi cum lucrăm? În ce mediu? Ce obţinem şi ce am avea nevoie, de fapt? Care sunt modurile în care munca pătrunde şi acaparează spaţiul personal? Care sunt efectele pe care le resimţim? Work in Progress înglobează răspunsurile întâlnite în cadrul etapei de documentare a proiectului, punctează problemele care apar cu cea mai mare frecvenţă şi comentează cu umor absurditatea manierelor de rezolvare care ne sunt propuse printr-o varietate de medii exterioare”, se arată într-un comunicat de presă, remis luni AGERPRES.

Coregrafia spectacolului este semnată de Camelia Neagoe, iar protagoniste sunt Eva Danciu şi Mariana Gavriciuc.

„Spectacolul va fi urmat de o proiecţie de filme de dans, curatoriată de Dance Cinema Organisation Sydney (Melissa Ramos), care prezintă viziunea mai multor artişti internaţionali, respectiv Francesca Gozdek/IT, Kristýna Bartošová/CZ, Aliki Chiotaki/GR, Running Man/AU, asupra modului în care munca ne modelează viaţa”, se mai menţionează în comunicat.

Performance-ul „Work in Progress” va fi prezentat sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19, la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, accesul publicului fiind liber în limita locurilor disponibile.

„Work in Progress” face parte din proiectul cultural „8 ore pe zi”, produs de Asociaţia Delazero şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.