CULTURA 3 noiembrie 2022

„Slow Fashion” - un nou proiect în cadrul programului effAct

de Agerpres | 596 vizualizări

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe organizează luna aceasta, sub genericul „Slow Fashion”, un nou eveniment în cadrul programului effAct, prin intermediul căruia locuitorii municipiului sunt încurajaţi să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Şefa Biroului pentru Tineret al primăriei, Ferencz Julia, a declarat, miercuri, că aceasta va fi cea de-a treia acţiune organizată în cadrul programului effAct, lansat în luna septembrie, şi se înscrie în eforturile de a transforma Sfântu Gheorghe într-un oraş sustenabil.

„Prin programul effAct locuitorii oraşului vor avea acces la o serie de evenimente şi facilităţi pentru a adopta obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător (...) effAct se va concentra în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Atfel, în fiecare lună, programul va oferi vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general”, a precizat reprezentanta Biroului pentru Tineret.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, respectiv reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, iar cea de-a treia, din luna noiembrie, va viza stoparea cumpărăturilor de haine în exces şi evitarea risipei.

„Avem un plan despre slow fashion, adică să cumpărăm haine mai de calitate şi nu multe. Asta ar fi ideea, să nu cumpărăm în exces, că dacă oricum nu folosim, nu avem nevoie de ele, atunci nu are sens să dăm banii pe ele şi să creăm waste (...) Vrem să creăm o comunitate care trăieşte eco”, a mai spus Ferencz Julia.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.