CULTURA 6 august 2020

Seria evenimentelor „ParCult“ continuă cu alte trei proiecţii de filme în aer liber

de Agerpres | 1238 vizualizări

Seria evenimentelor denumite generic „ParCult“, organizată de Casa de Cultură „Kónya Ádám“ şi Cinema Arta, aflate în subordinea Primăriei Sfântu Gheorghe, va continua luna aceasta cu alte trei proiecţii de film în aer liber, printre ele numărându-se şi „Banditul Whiskey“.

Pelicula, care prezintă povestea unui spărgător de bănci originar din România, va fi proiectată joi, de la ora 21,00.

Ambrus Attila, poreclit Whiskey Man, s-a născut în 1967 într-o localitate din apropierea municipiului Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, a fost jucător profesionist de hochei şi a devenit faimos după ce a jefuit 27 de bănci în Ungaria, strângând peste o jumătate de milion de dolari.

Prima lovitură a dat-o în 1993, în 1999 a fost arestat, iar ulterior - condamnat la 17 ani de închisoare, din care a ispăşit 13, fiind eliberat anticipat pentru bună purtare.

Autorităţile maghiare au reuşit să-l captureze după aproape şase ani de căutări, timp în care devenise deja un personaj celebru şi chiar simpatizat de mulţi oameni.

După ieşirea din închisoare, Ambrus Attila a învăţat olărie şi a devenit mic întreprinzător, iar în urmă cu câţiva ani, în timp ce se afla la un târg meşteşugăresc la Sfântu Gheorghe, a declarat că întreaga aventură a pornit de la o femeie, dar şi că după ispăşirea pedepsei a mai intrat doar o singură dată într-o bancă, însă nu cu intenţia de a o jefui.

Seria proiecţiilor va continua săptămâna viitoare, pe 11 august, cu filmul maghiar „Şi nici cu tine“, iar pe 13 august, cu coproducţia franco-italo-spaniolă „Toată lumea ştie“.

Acestea vor începe la ora 21,00, iar în caz de vreme nefavorabilă, vor fi amânate pentru a doua zi.

Biletele costă între 5 şi 10 lei şi pot fi achiziţionate de la Cinematograful Arta.

Parcul cultural, care cuprinde şi cinematograful în aer liber, a fost deschis luna trecută în Parcul Memorial '56, aflat în vecinătatea Casei de Cultură municipale.

Seria evenimentelor, denumită generic „ParCult“, cuprinde nu doar proiecţii de filme, ci şi concerte şi spectacole.

„Scopul seriei de evenimente este de a revitaliza viaţa socială, care ne-a lipsit multora dintre noi în ultimele luni. În serile de vară, ParCult va deveni locaţia relaxării, a divertismentului şi a distracţiei, unde tinerii şi vârstnicii, respectiv cei care au familii se pot întâlni într-un mediu sigur şi prietenos“, au menţionat organizatorii.

Aceştia au subliniat că vor acorda o atenţie deosebită măsurilor sanitare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Participarea la eveniment va avea loc conform normelor sanitare în vigoare care se aplică în prezent: ca urmare, ocuparea locurilor se va face în ordinea sosirii, numărul locurilor fiind limitat din cauza respectării distanţei corespunzătoare între participanţi“, au precizat aceştia.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.