CULTURA 12 martie 2020

Reuniunea „Români pentru români“, prilejuită de Ziua solidarităţii românilor, amânată

de Agerpres | 3524 vizualizări

Manifestările dedicate Zilei solidarităţii românilor de pretutindeni cu românii din Covasna, Harghita şi Mureş, programate la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, au fost anulate de organizatori în contextul măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

„Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) aduce la cunoştinţa publică faptul că reuniunea cu tema „Români pentru români“, manifestare care urma să aibă loc la Muzeul Spiritualităţii Româneşti de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, în ziua de 14 martie 2020, Ziua solidarităţii românilor de pretutindeni cu românii din Covasna, Harghita şi Mureş, a fost momentan anulată. Ţinând cont de măsurile de prevenţie impuse de autorităţile române şi din dorinţa de a proteja persoanele care urmau să participe la acest eveniment, organizatorii au hotărât că este oportun ca reuniunea să fie reprogramată la o dată care va fi comunicată la momentul respectiv“, se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

În program erau prevăzute, printre altele, prezentarea unei note privind gestionarea problemelor adresate Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României pentru asigurarea dăinuirii româneşti şi normalizarea convieţuirii interetnice în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi a unei informări cu privire la principalele aspecte ale solidarităţii românilor de pretutindeni cu românii din Covasna şi Harghita în anul 2019.

De asemenea, mai multe personalităţi care s-au remarcat în susţinerea demersurilor românilor din cele trei judeţe pentru păstrarea şi afirmarea identităţii naţionale urmau să fie distinse cu premiul „Pr. prof. dr. Ilie Moldovan“.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.