CULTURA 27 noiembrie 2019

O nouă trupă de teatru își pregătește debutul

de Iulia Drăghici - Taraș | 1867 vizualizări

„N.R.-Be You” din Sita Buzăului are prima apariție la Festivalul – concurs „Actor Fest”

Absolvenții cursurilor derulate la Sita Buzăului de Școala de actorie Dream&Act București, trupa „N.R.-Be You” își pregătește debutul în lumina reflectoarelor. Cei 20 de elevi ai școlii Gimnaziale „Nicolae Russu” vor prezenta rezultatul muncii lor pe scena Căminului Cultural din localitate, în cadrul Festivalului – concurs „Actor Fest – Teatru în comuna ta”, de vineri, 29 noiembrie. 

Cursurile de actorie, începute în 21 septembrie, s-au încheiat pentru cei 20 de elevi de gimnaziu din Sita Buzăului pasionați de teatru și actorie, dar adevărata provocare abia acum începe, adică odată cu debutul pe scenă. 

Au fost ore minunate petrecute alături de formatoarele Ștefana Badiu și Irina Beșcuca de la Școala de actorie Dream&Act, București, cărora le mulțumim pentru munca depusă, pentru implicare și pentru ceea ce au făcut pentru cei 20 de elevi, ce alcătuiesc trupa N.R.-Be You. Proiectul a fost finanțat de Consiliul local al comunei Sita Buzăului. Mulțumim din suflet pentru sprijinul acordat!”, a transmis coordonatoarea elevilor, profesoara Otilia Buzea, prin intermediul Facebook. 

Și noi vă mulțumim pentru că ne-ați primit cu brațele deschise și pentru pasiunea pe care o aveți pentru acești copii minunați! A fost o plăcere să lucrăm cu voi!!”, i-a răspuns formatoarea Ștefana Badiu.  

Așadar, prima ieșire a micuților actori pe o scenă adevărată este programată pe 29 noiembrie, în cadrul Actor – Fest. Alături de Trupa de teatru „N.R. – Be You”, a Școlii  Gimnaziale  „Nicolae Russu”, pe aceeași scenă vor evolua echipe de la Casa Familială nr. 1 din Întorsura Buzăului, Școala Gimnazială Nr.2, Ciumernic,  Școala Gimnazială Nr.3, Bobocea,  Școala Gimnazială Zăbrătău, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”, Barcani,  Școala Gimnazială „Gheorghe Zaharia”, Brădet,  Școala Gimnazială Vama Buzăului, Brașov,  Școala Gimnazială Siriu, Buzău, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Sfântu Gheorghe și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Nehoiu. 

Concursul este programat să se desfășoare între orele 13:00 și 18:00. La final, un juriu va alege care dintre echipe pleacă acasă cu premiul ediției. 

Totodată, în rândul invitaților la eveniment se numără trupa de teatru 3T a Centrului de Tineret, Întorsura Buzăului. 

Oaspeții de onoare vor fi actorii de la Teatrul Andrei Mureșanu, care, de la ora 19:00, pun în scenă spectacolul „Jurnal de România”.

Mini-turneu în ianuarie 

Pentru micii actori siteni, călătoria în fascinanta lume a teatrului va continua în ianuarie, într-un mini-turneu în zona Întorsurii Buzăului, realizat alături de colegii mai mari, dar tot debutanți, din trupa 3T a Centrului de Tineret Întorsura Buzăului. 

După festival, probabil începând cu luna ianuarie, vom organiza împreună cu trupa 3T a  Centrului de tineret Întorsura Buzăului turnee în zonă și nu numai. Împreună cu Trupa 3T oferim doritorilor un spectacol de minim 2 ore. Deși, proiectul se finalizează în luna decembrie, trupa N.R.-Be You nu își încheie activitatea. Să nu uităm că fără sprijinul Consiliului local al comunei Sita Buzăului, care a finanțat cursurile de actorie ale elevilor de la Școala Nicolae Russu, Sita Buzăului, nimic din toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla”, ne-a mai spus coordonatoarea Otilia Buzea, inițiatoarea acestui proiect. 

Școala de actorie a fost un vis devenit realitate al profesoarei Otilia Buzea, sprijinită de echipa școlii „Nicolae Russu”, care a pornit de la ideea de a oferi o altă șansă copiilor din comunitate în ceea ce privește nu doar teatrul, ci și educația non-formală. Aici, micuții actori au învățat nu doar cum să își stăpânească și depășească emoțiile, ci și cum să pronunțe corect cuvintele, cum să fie creativi, spontani, încrezători și curajoși. 

Și, cu toate că aceste cursuri ajung la final, călătoria în lumea teatrului ar putea fi una de durată pentru unii dintre elevi, care ne-au mărturisit că se gândesc să facă o carieră în acest domeniu. 

De subliniat este și faptul că intrarea la festivalul de vineri este gratuită, astfel că cei care vor să îi vadă pe micuții debutanți pe scenă, o pot face începând cu ora 13:00, la Căminul Cultural din Sita Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.