CULTURA 29 iunie 2022

„Nedeia Sânpetrului” – serbare câmpenească la Vâlcele

de Iulia Drăghici - Taraș | 1033 vizualizări

Stațiunea Vâlcele va fi duminică, 3 iulie, gazda serbării câmpenești „Nedeia Sânpetrului”. Vor lua parte mai mulți artiști, printre care „Voievozii Munților”, „Pădurenii” din Barcani, Cristian Fodor și alții. 

În programul serbării vor prezenta programe artistice formațiile „Voievozii Munților” din Vâlcele, Grupul vocal folcloric „Maris”, „Pădurenii” din Barcani, „Piatra Mare” din Dobârlău și „Spice mureșene”, precum și îndrăgiți interpreți de muzică populară: Cristian Fodor, Costi Dumitru, Adrian Arghir și Ana Maria Cioată, George și Corina Nica, Georgiana Moldovan, Ștefania Pârlea, Iulia Maria Dărăbant, Georgiana Pușcaș, Alexandra Simon și Marian Suciu.

În organizarea serbării, un aport substanțial îl are conducerea Asociației „Voievozii Munților” din Vâlcele, precum și sprijinul acordat de Secretariatul General al Guvernului prin Serviciul Dezvoltare Comunitară, pe baza unui proiect inițiat de Liga Cultural-Creștină „Andrei Șaguna”. 

Suntem convinși că serbarea va constitui un nou prilej de punere în valoare a tradițiilor folclorului românesc din județul Covasna și împrejurimi și de întărire a legăturilor cu îndrăgiți interpreți de muzică populară din întreaga țară”, se arată într-un comunicat de presă trimis de organizatori. 

Evenimentul este organizat pentru a marca finalul manifestărilor din cadrul Zilelor „Andrei Șaguna”, ediția 2022. 

Activitățile au început în 24 iunie. Programul cuprinde, pe lângă Nedeie, și evocări, colocvii, simpozioane, expoziții documentare, lansări și prezentări de carte, întâlniri cu autori de literatură, la care participă peste 60 de oameni de știință și cultură: cadre didactice universitare, cercetători, istorici, sociologi, etnografi, teologi, preoți, profesori, scriitori și alți intelectuali din București, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Bacău, Brașov, Roman, Ploiești, Toplița, Gheorgheni, Covasna, Cerașu, Vama Buzăului, Săcele, Agapia, Bixad, Reghin, Tulgheș, Măieruș, Vâlcele, Miercurea Ciuc, Sf. Gheorghe și din S.U.A. și Germania.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.