CULTURA 16 septembrie 2021

Microstagiune de spectacole a tinerilor creatori de teatru, la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1696 vizualizări

Teatrul maghiar „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe găzduieşte, săptămâna aceasta, o microstagiune de spectacole regizate de absolvenţi ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş, publicul având posibilitatea de a vedea, printre altele, trei piese de William Shakespeare.

„De câţiva ani, Teatrul 'Tamasi Aron' încearcă diverse formule de sprijinire a tinerilor creatori de teatru, aflaţi la început de drum. De pildă, îşi pune scena la dispoziţia studenţilor la regie, pentru a le facilita întâlnirea cu publicul din Sfântu Gheorghe şi pentru a le încuraja căutările artistice. Aşa se întâmplă şi între 16-20 septembrie, când spectatorii din Sfântu Gheorghe sunt aşteptaţi la întâlnirea cu patru spectacole ale studenţilor lui Laszlo Bocsardi, absolvenţi ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş, secţia Regie”, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

În deschiderea Microstagiunii tinerilor creatori de teatru, joi şi vineri, de la ora 19,00 va fi prezentat spectacolul „Da, vieţii!”, o piesă contemporană de O. Horvath Sari, pusă în scenă de tânărul regizor Krisztian Kiliti.

„Melodiile de succes ale celebrei trupe suedeze Abba, din anii '80, străbat producţia, care, potrivit regizorului, este un spectacol experimental, din toate punctele de vedere. Figura centrală a dramei este actriţa americană Meryl Streep, personalitatea sa şi atitudinile în relaţie cu ea alcătuind o parte semnificativă a spectacolului. Fiecare îşi trăieşte propriul destin, îşi face auzită propria voce, dar spectacolul le armonizează pe toate, într-o amplă simfonie, în care accentele cad pe cele mai importante probleme din viaţa noastră”, se mai arată în comunicat.

În următoarele zile sunt programate trei spectacole după piese celebre ale dramaturgului William Shakespeare: „Regele Lear”, în regia tinerei Zsuzsanna Juraszek, sâmbătă, de la ora 18,00, „Macbeth”, în regia lui Demeter Mark-Cristopher, duminică, de la ora 18,00 şi „Cum vă place”, în regia lui Mate Szilvay, luni, de la ora 17,00, ultimele două reprezentaţii urmând să fie traduse în limba română.

Din distribuţiile celor trei spectacole fac parte studenţi la actorie de la Universitatea de Arte din Târgu Mureş.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.