CULTURA 15 aprilie 2024

Maraton de tururi ghidate în „Lumea lui Miklós Bánffy şi Károly Kós”

de Agerpres | 983 vizualizări

Institutul Liszt şi Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe organizează un maraton de tururi ghidate ale expoziţiei „Lumea lui Miklós Bánffy şi Károly Kós”.

Expoziţia, realizată cu prilejul aniversării a 150 de ani de la naşterea contelui Bánffy Miklós şi 140 de ani de la naşterea arhitectului, scriitorului şi etnografului Kos Karoly, a fost itinerată la Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe la începutul acestui an, cu prilejul Zilei Culturii Maghiare.

În cadrul tururilor ghidate, vizitatorii vor avea prilejul de a afla informaţii interesante despre cele două personalităţi reprezentative pentru cultura maghiară, dar şi de a vedea o serie de obiecte din colecţii private, neexpuse până acum, cum ar fi vitralii concepute de Bánffy Miklós sau piese de şah confecţionate de către Kós Károly.

„Expoziţia „Lumea lui Miklós Bánffy şi Károly Kós” se apropie de final, cu această ocazie, Institutul Liszt Sfântu Gheorghe şi Muzeul Naţional Secuiesc anunţă mai multe tururi ghidate pe data de 17 aprilie 2024 (...) Aşteptăm atât vizitatori individuali, cât şi grupuri. Pentru o vizionare confortabilă, recomandăm înregistrare prealabilă, la adresa de la mkk@mkk.ro. Preţul unui bilet de intrare va fi de 5 lei”, au anunţat, vineri, organizatorii.

Tururile ghidate sunt programate la orele 9, 10, 12 şi 17 în limba maghiară şi la ora 14 în limba română, iar vizitatorii vor fi însoţiţi de către curatorul expoziţiei, Zsuzsanna Szebeni, directoarea Institutului Liszt.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.