CULTURA 24 februarie 2022

Lucrare a artistului covăsnean Lőrincz Róbert, selecționată de cea mai prestigioasă casă de licitații de artă din România

de Iulia Drăghici - Taraș | 1348 vizualizări

Artistul covăsnean Lőrincz Róbert marchează o nouă reușită pe plan profesional. O lucrare semnată de acesta a fost selecționată de cea mai prestigioasă casă de licitații de artă din România. 

Lőrincz Róbert „a spart gheaţa” la licitația de artă organizată de cea mai prestigioasă casă de licitaţii de artă din România: ARTMARK din București. Cu alte cuvinte a fost adjudecată la licitația din 22 februarie a.c. prima lui lucrare selecționată la această casă de licitații.

Poate fi văzută pe site-ul Artmark: http://www.artmark.ro/ro/licitaţii/curente la secțiunea: Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană 22-23 februarie 2022 / Loturi / pagina 15 / lucrarea nr.130 „The Saint””, ne-au informat apropiații tânărului artist. 

O altă premieră din cariera acestuia a fost înregistrată în vara anului trecut, când pictorul covăsnean și-a expus lucrările la București, la Combinatul Fondului Plastic, patronat de Uniunea Artiștilor Plastici din România. 

Lőrincz Róbert, în vârstă de 26 de ani, și-a finalizat studiile la Facultatea de Pictură din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca (diplomă de master - 2019 și licență - 2017). Este, totodată, absolvent al Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe (promoția 2014). Între anii de școală au stat o mulțime de premii și reușite, cele mai notabile fiind câștigarea în 2013 a Concursului Național „Carmen Sylva” pentru Tinere Talente, categoria Pictură, cu 5 lucrări, prezentate la expoziția temporară la Castelul Pelișor din Sinaia sau distingerea cu diplomă și medalie în cadrul Galei Festive pentru aniversarea a 550 de ani de existență a orașului Sfântu Gheorghe, în decembrie 2011, la Teatrul „Tamási Áron”. 

O altă reușită remarcabilă a artistului a fost atunci când o lucrare de-a sa a ocupat un binemeritat loc în expoziția „Imaginile lui Enescu”, de la Biblioteca Națională a României din București, în 2019. Lucrarea lui  Róbert  a fost selectată printre cele mai bune 30 din cele peste 180 înscrise în concursul național cu același nume ca expoziția, dedicat marelui George Enescu.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.