CULTURA 19 mai 2024

Literatura pentru copii, în prim-planul Târgului de carte SepsiBook de la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1206 vizualizări

Literatura pentru copii va ocupa un loc important în cadrul celei de-a treia ediţii a Târgului de carte şi festivalului de literatură contemporană SepsiBook, ce va avea loc în perioada 23-26 mai la Sfântu Gheorghe, au anunţat, vineri, organizatorii.

Astfel, cititorii se vor putea întâlni joi, 23 mai, de la ora 11,00, cu scriitorul Alex Moldovan, autorul volumului „Olguţa a sosit la noi!”, precum şi cu Szabo Eniko şi Bajko Attila, scriitoarea, respectiv ilustratorul cărţii „Timpul cu tine e nepreţuit”, care vor susţine şi un workshop pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani.

Joi, 24 mai, începând cu ora 10,00, va avea loc concertul „Apolodor” susţinut pe scena principală de către de Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru şi Alex Neagu, iar de la ora 11,00 publicul va putea participa la un atelier creativ susţinut de Brânduşa Luciana Grosu, poet şi psiholog.

„Anul acesta, asemenea anului trecut, se pune accent pe literatura pentru copii şi tineret. Un eveniment prietenos, plin de jocuri şi creativitate îi va întâmpina pe toţi cei interesaţi, se vor prezenta scriitori şi poeţi cunoscuţi şi îndrăgiţi de copii. La întâlnirile interactive dintre scriitori şi cititori, care vor avea loc joi şi vineri înainte de masă, sunt aşteptate clase de la şcoli, în bază de înregistrare prealabilă. Pentru grupurile, clasele înregistrate la târgul de carte, organizatorii vor asigura transportul la locaţie cu trenuleţul sau cu autobuzul. La programele târgului de carte enumerate pot participa un număr limitat de clase, în ordinea înregistrării”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe, Szonda Szabolcs, coordonatorul programului SepsiBook.

Clasele interesate se pot înregistra până luni, 20 mai.

Organizatorii Sepsibook au precizat că la ediţia din acest an vor participa peste 40 de edituri din România şi Ungaria şi vor avea loc aproape 60 de evenimente la care participarea publicului este gratuită.

În cadrul SepsiBook va fi vernisată şi expoziţia de fotografie a lui Liviu Stănescu, care a călătorit în 105 ţări şi care a cuprins în volumul „Am fost la capătul lumii” o parte dintre peripeţiile sale.

De asemenea, vor fi prezentate două volume despre Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, semnate de Mădălin Guruianu, respectiv „Marea carte a Madrigalului” şi „Interviuri la 60 de ani de Madrigal”, iar printre invitaţii speciali ai ediţiei din acest an se numără scriitoarea Gabriela Adameşteanu.

La ediţia de anul trecut a SepsiBook au participat peste 7.500 de vizitatori, iar organizatorii speră ca anul acesta numărul vizitatorilor să crească.

Târgul de Carte şi Festivalul de Literatură Contemporană SepsiBook este organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna, Biblioteca Judeţeană „Bod Peter”, Casa de Cultură „Konya Adam”, Asociaţia Culturală „Mikes Kelemen” şi Asociaţia Susţinătorilor Bibliotecii „Bod Peter”, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional - AFCN.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.