CULTURA 30 iunie 2022

„La umbra nucului bătrân – Acasă la Romulus Cioflec“ în Araci: lansare de carte și de revistă

de Diana Pantelimon | 525 vizualizări

Într-o atmosferă familiară, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România, organizează evenimentul cultural-literar tradiţional „La umbra nucului bătrân – Acasă la Romulus Cioflec”, în cadrul căruia se lansează revista „Caietele de la Araci” nr. 17 și cartea ,,Caiet de front", de Neculae Samoilă. Evenimentul are loc joi, 30 iunie a.c., începând cu ora 15:00, la Casa memorială „Romulus Cioflec”, din localitatea Araci, comuna Vâlcele, jud. Covasna, potrivit unui comunicat de presă. 

„Vă aşteptăm să participaţi la acest eveniment cultural-literar, într-o atmosferă plăcută, asigurată de umbra nucului bătrân din curtea Casei Memoriale “Romulus Cioflec”, Araci“, au transmis organizatorii în comunicatul de presă.

Activitățile zilei încep la ora 15:00 cu vizitarea muzeului Casa Memorială „Romulus Cioflec”, iar participanții au parte de ghidaj de specialitate.

De la orele 15:30 are loc prezentarea invitaților și lansarea revistei „Caietele de la Araci” nr. 17, activitate coordonată de prof. dr. Luminița Cornea, redactor-șef.

Urmează lecturi din revistă, la ora 16:00, la „masa rotundă“ cu tema „Romulus Cioflec și povestirile sale”, avându-i ca invitați speciali pe Gabriela Corodeanu, fiica scriitorului, și pe alți membri ai familiei. Totodată, lansarea cărții ,,Caiet de front”, de Neculae Samoilă, ediție îngrijită și prefață de Luminița Cornea, apărută la Editura Vatra Veche, va avea loc cu participarea autorilor materialelor din revista „Caietele de la Araci” nr. 17 și a invitaților prezenți, care își pot expune recentele apariții din propria creație.

Organizatorii oferă și un moment artistic, la ora 16:40: un program susținut de 4cord Quartet – Zoltán Piroska (vioara I), Raica Monica (vioara a II-a), Abigél Déak (violă) și Tihamér Ferencz (violoncel).

De la ora 17:00, iubitorii de literatură pot rămâne la discuții la umbra nucului.

Manifestarea este coordonată de prof. dr. Luminiţa Cornea, colaborator MNCR.

Activitatea se încadrează în evenimentul „Zilele Andrei Şaguna”, ediţia a XXX-a.

Sursa foto: Comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.