CULTURA 17 aprilie 2019

În premieră, ComedyPunctShow - teatru de improvizație la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1661 vizualizări

Programul vast al Zilelor Sfântu Gheorghe vine și cu mici surprize pentru cei cărora le place să fie atenți la detalii. Un astfel de exemplu este ComedyPunctShow, un spectacol de improvizație, în care publicul oferă sugestiile și direcția. Evenimentul are loc marți, pe 30 aprilie, începând cu ora 19:00, la Teatrul Andrei Mureșanu.

Publicul dă sugestii, iar actorii creează pe loc dedicații muzicale pentru spectatori, poezii ad-hoc, scenete sau jocuri teatrale în care protagoniști pot fi chiar spectatorii.

Este un spectacol de teatru recomandat și copiilor, dar și părinților și bunicilor, nefiind vulgar, iar actorii care evoluează, alături de pianist (improvizatorul muzical) sunt profesioniști prezenți pe toate scenele importante ale țării și nu numai.

Spectacolul s-a jucat atât în țară, cât și în afara ei, la Institutul Cultural Român din Viena (2010), sau în Bruxelles (2016) sau în cadrul Întâlnirii Oficiale de An Nou a Reprezentanței Comisiei  Europene în România (2015).

Ca fapt inedit, spectacolul s-a jucat și în tren, de două ori, pe ruta București-Buzău și retur, ca proiect implementat de operatorul feroviar Transferoviar Călători”, informează organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe.

Acest tip de spectacol este cu atât mai interesant cu cât în spatele său nu există text dinainte scris.  Actorii improvizează replici, scenete, versuri şi cântece  pe baza sugestiilor date de public/participanți.

Teatrul de improvizație a apărut în România încă din 2003, dar își are originile în America anilor 1950.

Din distribuție fac parte: Ioana de Hillerin, Bogdan Dumitrescu, Marin Grigore, Gabi Pândici (pian) și Andreea Bibiri.

Intrarea la eveniment se face pe bază de bilet, care costă 35 de lei pentru adulți sau cu reducere - 15 lei, pentru elevi și pensionari. Acestea se pot achiziționa de la Casa Municipală de Bilete din centrul orașului Sfântu Gheorghe sau online, pe https://www.biletmaster.ro/ron/Event/43001697/ComedyPunctShow.

Alte detalii, dar și videoclipuri de la spectacolele anterioare ComedyPunctShow, pe site-ul Zilelor Sfântu Gheorghe, http://www.szentgyorgynapok.ro.

Ediția din 2019 a Zilelor Sfântu Gheorghe, a 28-a, va avea loc în perioada 24 aprilie – 5 mai a.c. Săptămâna Culturală va dura 9 zile și se va desfășura în 12 locații.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.