CULTURA 2 martie 2023

„GLIESE 445” – premiera primăverii la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 900 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe va prezenta luna aceasta, în premieră, spectacolul „GLIESE 445”, realizat în coproducţie cu Reactor de creaţie şi experiment din Cluj-Napoca.

Potrivit conducerii teatrului, piesa regizată de Radu Coldea este o meditaţie asupra trecutului şi viitorului umanităţii, precum şi asupra fragilităţii vieţii.

„Cu un titlu inspirat de o stea pitică roşie, aflată undeva în constelaţia Girafa, „GLIESE 445” este o piesă de teatru originală, scrisă şi regizată de Raul Coldea, care se conturează ca o meditaţie asupra trecutului şi viitorului umanităţii, fiind totodată şi o provocare de a reflecta la fragilitatea vieţii şi la puterea teatrului de a imagina viitoruri posibile. Într-o lume plină de violenţă şi incertitudine, zece performeri se întâlnesc în două oraşe diferite, mediaţi de tehnologie, şi îndrăznesc să spere. Au pornit de la întrebarea: „Cum ar fi dacă acesta ar fi ultimul spectacol din istoria umanităţii? Sau din istoria mea personală?” Nu vor putea să îşi imagineze până la capăt scenariul, dar poate tocmai asta va fi eliberator”, se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

Spectacolul se joacă live în ambele oraşe, Cluj şi Sfântu Gheorghe, fiind transmis parţial, video şi audio, dintr-un spaţiu în celălalt.

Avanpremiera spectacolului „GLIESE 445” va avea loc în 14 martie, de la ora 19,00, iar premiera pe 15 martie, de la aceeaşi oră, următoarea reprezentaţie fiind programată joi, 16 martie, în campania UNITER „Artişti pentru artişti”.

Spectacol este produs în cadrul programului cultural multianual „Perspective”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.