CULTURA 28 februarie 2018

„Frumoasa din pădurea adormită“, un spectacol deopotrivă pentru copii şi adulţi - în premieră, la Teatrul „Andrei Mureşanu“

de Agerpres | 776 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe prezintă, săptămâna aceasta, premiera spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită“, adaptare după povestea fraţilor Grimm, în regia lui Fazakas Misi şi Ivácson László.

„Un spectacol pentru copii este la fel de important ca un „Hamlet“. Aşa am şi început repetiţiile, le-am spus actorilor - închipuiţi-vă că, pentru foarte mulţi copii, spectacolul acesta va fi primul impact cu teatrul (...) Trebuie să conştientizăm asta. Copilul poate nu îşi va aminti exact ce e acolo, dar va rămâne cu atmosfera, cu un sentiment şi dacă noi, actorii şi regizorii, facem bine ceea ce facem, atunci copilul va simţi nevoia să se întoarcă la teatru. Prima dată va simţi, iar după aceea, în adolescenţă, va înţelege că trebuie să caute în teatru ceva şi, de fapt, asta căutăm în teatru - pe noi înşine“, a declarat Fazakas Misi.

„Frumoasa din pădurea adormită“ este „mai mult decât o poveste şi mai mult decât un spectacol pentru copii“, deoarece se adresează, în egală măsură, şi adulţilor, a adăugat acesta.

„Pentru noi, pentru mine şi Ivácson László, care este directorul artistic şi coregraful Ansamblului de dansuri „Haromszek“ din Sfântu Gheorghe şi cu care colaborez de 15 ani, este foarte importantă povestea aceasta, pentru că este o idee pe care eu o aduc din Teatrul independent „Osono“, unde sunt manager, şi unde noi întotdeauna căutăm răspunsuri la întrebări (...) În basmul acesta, cum l-am gândit noi, vorbim despre responsabilitatea părinţilor, pentru că, de fapt, regina şi regele sunt cei care nu invită o zână la botezul fiicei lor (...) Este o responsabilitate ce şi cum decidem noi, ca părinţi, şi cum ne asumăm lucrul ăsta (...) Chiar şi prin povestea aceasta putem să vorbim despre lucruri fundamentale din societatea noastră de azi, deci noi adresăm acest spectacol copiilor, dar şi adulţilor (...) Tocmai de aceea premiera o să aibă loc de la ora 17 şi sunt rugaţi părinţii să vină cu copiii, ca să aibă o experienţă împreună (...) Este un spectacol interactiv, cu muzică şi dans şi o concepţie originală, cred eu“, a mai spus Fazakas Misi.

Avanpremiera spectacolului va avea loc în data de 1 martie, iar premiera pe 2 martie, în sala „Arta“ a Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe.

Pe 8 martie, actorii teatrului vor prezenta „Leul RA“, un musical de Marius Popa şi Cezar Ghioca, iar pe 10 martie vor juca „Orb de mină“, în regia Catincăi Drăgănescu, în cadrul campaniei UNITER „Artiştii pentru artişti“.

În luna aprilie, Teatrul „Andrei Mureşanu“ va prezenta spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, în regia lui Eugen Gyemant, care va avea avanpremiera pe 14 aprilie, la sediu şi două premiere, pe 15 şi 16 aprilie, la Sfântu Gheorghe şi Sala Reduta din Braşov.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.