CULTURA 27 mai 2021

Forma clasică a Festivalului diMANSIONS se amână pentru 2022

de Iulia Drăghici - Taraș | 914 vizualizări

Se lucrează la o variantă alternativă, prin care publicul să se poată întâlni în vara acestui an cu toți artiștii de pe afișul festivalului, transmit organizatorii 

Festivalul diMANSIONS Hit Music, care urma să fie organizat în 18-20 iunie 2021 la Olteni, va fi amânat pentru anul 2022, anunță organizatorii. Totuși, în prezent se lucrează la a găsi o variantă alternativă, prin care publicul să se poată întâlni în vara acestui an cu artiștii care urmau să vină la evenimentul din județul Covasna. 

Motivul amânării festivalului în formatul său clasic este dat de faptul că regulile anti-pandemie anunțate pentru evenimentele care urmează să fie organizate în luna iunie nu sunt încă suficient de clare, iar timpul de a pune la punct detaliile este foarte scurt. 

Am așteptat cu emoție măsurile anunțate de autorități privind numărul de spectatori și condițiile de participare la evenimente în vara lui 2021. Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr 29/14.05.2021, evenimentele din luna iunie vor fi limitate la maxim 1000 de spectatori. În plus, hotărârea conține o serie de specificații care, pentru a fi corect aplicate, necesită clarificări și discuții, ce vor avea loc probabil în următoarele săptămâni. Luând în considerare acest context, nu avem altă variantă decât să amânăm pentru 2022 desfășurarea festivalului în forma sa clasică.

Am luat această decizie într-un moment în care ne aflam oricum sub o presiune uriașă, având în vedere timpul foarte scurt rămas până la data festivalului și fiind, fără vina noastră, mult în urmă cu o mulțime de aspecte ce țin de organizare și care nu au putut fi clarificate la timp. Nu am fi putut, în condițiile date, să oferim nici spectatorilor, nici artiștilor, o experiență la standardul diMANSIONS și am fi supus echipa de implementare la un efort greu de susținut și justificat”, au informat organizatorii de la Comparty Events într-un comunicat de presă transmis miercuri. 

Varianta alternativă: o nouă locație?

Totuși, se pare că se muncește ca evenimentul să nu fie amânat în totalitate. Organizatorii lucrează la o variantă alternativă, care să le permită participanților să își întâlnească artiștii preferați în condiții de siguranță și legalitate. 

„Pentru că vrem ca nimeni să nu sufere din pricina acestei situații, pe care nu o putem controla și influența decât în foarte mică măsură, suntem extrem de aproape de a vă comunica o variantă alternativă prin care vă veți putea întâlni în vara acestui an cu toți artiștii de pe afișul festivalului, în condiții sigure și legale, într-o nouă locație, în cadrul mai multor evenimente de dimensiuni mai mici. 

Toate biletele achiziționate rămân valabile pentru noile date din 2022 sau vor putea fi transformate în vouchere în baza cărora să obțineți bilete de acces la viitoarele evenimente ce vor purta „semnătura” diMANSIONS în acest an. Detalii clare și opțiuni urmează a fi comunicate în următoarele zile.

Vă mulțumim pentru înțelegere și susținere, pentru sutele de mesaje de suport din ultimul an și abia așteptăm să vă comunicăm, în scurt timp, detaliile privind modul în care ne vom putea întâlni din nou, în curând”, se mai arată în comunicatul de presă trimis de Comparty Events

Organizatorul principal al festivalului, Daniel Santa, ne-a spus că, în ciuda greutăților pe care organizatorii de evenimente le întâmpină din cauza pandemiei, nu se va renunța la acest concept și că povestea diMANSIONS va continua. 

„Sigur că puțină lume poate să înțeleagă pierderile, efortul și situațiile dificile pe care a trebuit să le gestionăm. Dar în egală măsură, puțină lume poate să înțeleagă ce am simțit când am avut în față zeci de mii de oameni care s-au bucurat împreună la prima ediție diMANSIONS. Argumentele pentru care continuăm sunt în bună măsură emoționale, dar sunt de asemenea convins că după această criză vom fi mai puternici, mai profesioniști și mai buni. Mă bucur că am găsit deschidere în rândul partenerilor privați și că foarte probabil vom reuși să facem o serie de evenimente mai mici, dar la fel de emoționante în această vară, cu mai toți artiștii care au fost pe afișul  ediției amânate, dar și unii noi. Evident, în alte condiții și în altă locație. În felul acesta vom fi corecți și față de public, de cumpărătorii de bilete, dar și față de furnizorii și partenerii care ne-au susținut. Puțini, dar prețioși. Unica mâhnire este legată de dezinteresul total al autorităților față de ce se va întâmpla cu evenimentele și cei care le organizează. Evident că în viitor vom merge acolo unde suntem doriți și susținuți. Sunt optimist că vom avea diMANSIONS și în alte locuri, în alte orașe, deși în adâncul sufletului îmi doresc să revenim în 2022 la Olteni. Nu cred însă că se va întâmpla asta dacă doar noi ne dorim”, ne-a declarat Daniel Santa. 

„diMANSIONS Hit Music Festival” a avut prima ediție în vara anului 2019. De atunci s-a remarcat ca o prezență inedită în peisajul evenimentelor din România, pentru că a propus participanților o experiență colorată cu iz de nostalgie, în mijlocul naturii într-o locație plină de istorie și energie: castelul Mikó din Olteni, județul Covasna, la doar 35 de km de Brașov. În plus, elementul distinctiv al festivalului a fost cortul albastru uriaș Kayam. 

Pe scena de la prima ediție a festivalului au urcat Thomas Anders & Modern Talking Band, The Dire Straits Experience, Dr. Alban, Lou Bega, Hermes House Band și Turbo B ex SNAP!, Inner Circle, Tania Evans, Masaoke, dar și artiști români ca Mirabela Dauer, Compact B și Bosquito.

Pentru ediția a doua, care ar fi trebuit să aibă loc în iunie 2020, dar s-a amânat din cauza pandemiei pentru 2021 și ulterior încă o dată, pentru 2022, au fost anunțați o mulțime de artiști consacrați, printre care: Captain Hollywood Project, Boney M feat Liz Mitchell, Ottawan, CC Catch, Gipsy Kings, Kaoma, Hermes House Band, Mr. President și Real McCoy. Și muzica electronică urma să fie onorată în cadrul festivalului diMANSIONS, prin „Wonderful Days Romania”, unde urmau să încingă atmosfera unii dintre cei mai importanți DJ ai anilor `90, precum DJ SASH!, DJ QUICKSILVER, DJ TOMCRAFT și DJ BROOKLYN BOUNCE. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.