CULTURA 29 mai 2024

FLOW5 - Festival de dans contemporan la Sfântu Gheorghe; printre invitaţi, coregraful Josef Nadj

de Agerpres | 715 vizualizări

FLOW5, unul dintre cele mai importante festivaluri de dans contemporan din România, va avea loc anul acesta în perioada 17-23 iunie la Sfântu Gheorghe şi va oferi publicului posibilitatea de a vedea şapte producţii realizate de trupe din ţară şi de peste hotare, informează organizatorii.

Potrivit acestora, printre invitaţi se vor număra coregrafii Josef Nadj şi Andreea Gavriliu, Compania FrenAk şi Central Europe Dance Theatre din Ungaria, Teatrul de Dans din Cracovia (Polonia) şi Teatrul Naţional Ivan Vazov din Bulgaria.

„Festivalul FLOW5 va oferi un repertoriu divers şi captivant de producţii de dans: evenimentul va include artişti deja binecunoscuţi în rândul publicului, producţii care vor fi prezentate pentru prima dată în România şi producţii din ţările partenere ale M Studio din cadrul proiectului internaţional Beyond Front@: Bridging Periphery - Creative Europe 2023-2026. Josef Nadj şi Compania FrenAk sunt deja nume cunoscute publicului din Sfântu Gheorghe. Datorită colaborării de peste zece ani, multe dintre producţiile şi creaţiile lor au fost prezentate în oraş şi la ediţiile anterioare ale Festivalului FLOW. Anul acesta Compania FrenAk revine la FLOW cu producţia BOYS (23 iunie), prezentată în 2004 şi devenită o producţie emblematică şi atemporală, prezentând şi analizând cu o onestitate feroce stereotipurile sociale ale masculinităţii. O experienţă memorabilă a fost spectacolul OMMA, în coregrafia lui Josef Nadj în 2022, prezentat în cadrul FLOW4, în care dansatori din Mali, Senegal, Coasta de Fildeş, Burkina Faso şi Congo au mişcat o energie incredibilă în sala de spectacol. Spectacolul Full Moon (17 iunie) readuce şapte dansatori din OMMA care vor reveni la Sfântu Gheorghe pentru a uimi din nou spectatorii. Un alt aspect interesant al spectacolului Full Moon va fi faptul că Josef Nadj li se va alătura dansatorilor pe scenă”, precizează reprezentanţii trupei M-Studio pe pagina de internet.

Teatrul de Dans din Cracovia va prezenta pe 18 iunie producţia „Shakespearia”, iar pe 19 iunie este programată reprezentaţia #ORPHEUS#EURYDICE, un duet realizat de de Beatrix Simko şi Zoltan Grecso. Programul include, de asemenea, workshopul Dance Communication Lab, coordonat şi realizat de Andrea Gavriliu, un workshop cu 6 dansatori profesionişti selectaţi din ţările partenere în cadrul proiectului Beyond Front@: România, Ungaria, Polonia, Croaţia, Slovenia şi Suedia.

Central Europe Dance Theatre din Ungaria va prezenta pe 20 iunie producţia „Ageless Generation”, iar pe 21 iunie publicul va putea urmări spectacolul „Fiesta”, o producţie a Teatrului Naţional Ivan Vazov din Bulgaria, în coregrafia Andreei Gavriliu.

În cadrul festivalului va fi prezentat şi spectacolul BLOT - Body Line of Thought, o coproducţie româno-canadiană a trupei bucureştene Tangaj Collective, pe 22 iunie, iar ultimul spectacol va fi „Boys” al companiei FrenAk din Ungaria, pe 23 iunie, după care va avea loc o petrecere marca Mihai Dobre (Şuie Paparude) în cafeneaua Teatrului Tamasi Aron.

Organizatorii au precizat că după fiecare spectacol vor avea loc întâlniri cu publicul, iar biletele sunt deja disponibile pe www.biletmaster.ro şi la Biroul de Organizare din Sfântu Gheorghe.

Festivalul FLOW a fost lansat în 2015, cu ocazia aniversării de 10 ani de activitate a trupei M Studio.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.