CULTURA 2 octombrie 2020

Festivalul D-Butan-T, sprijinit cu 10.000 de lei de Consiliul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1330 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat în ședința ordinară de joi, 1 octombrie, finanțarea Festivalului Concurs D-Butan-T, organizat de Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Teatrul de Stat din Constanța, cu suma de 10.000 de lei.  

Propunem, conform cererii Direcției Teatrului, o sumă de 10.000 de lei ca și sprijin, contribuție financiară pentru a organiza acest concurs”, a spus, în cadrul ședinței, președintele CJ, Tamás Sándor. 

Propunerea fost acceptată în unanimitate de consilierii prezenți la ședința online de joi. 

„Festivalul-Concurs D-butan-T, ediția a V-a - 2020” se va desfășura în perioada 19-26 octombrie, la Sfântu Gheorghe și Constanța, într-un format complet diferit de cele anterioare. 

Potrivit programului evenimentului, „pe scena Teatrului de Stat și cea a Teatrului de Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța, vor avea loc toate reprezentațiile înscrise în concurs, precum și sesiunile de master-class susținute de membrii juriului. Toate acestea vor fi transmise online, prin live streaming, și pentru publicul din Sfântu Gheorghe sau de oriunde altundeva din țară”. 

Încă de la prima ediție din 2016, D-butan-T s-a afirmat ca singurul eveniment de artă teatrală la nivel național, care vine în sprijinul exclusiv al debutanților din domeniu, actori, regizori, scenografi, coregrafi, oferindu-le prilejul de a se face remarcați, de a realiza producții noi în regim de colaborare sau de a deveni angajați permanenți. Ajuns deja la cea de-a V-a ediție, D-butan-T continuă să fie o importantă rampă de lansare pentru tinerii absolvenți ai diferitelor specialități din domeniul teatrului”, arată organizatorii evenimentului, într-un comunicat de presă. 

Detalii despre programul evenimentului, pe pagina de Facebook a Teatrului Andrei Mureșanu, cât și pe cea a festivalului D-Butan-T. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.