CULTURA 6 noiembrie 2019

Expoziție semnată de pictorul Lőrincz Róbert, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2962 vizualizări

Tânărul artist Lőrincz Róbert din Sfântu Gheorghe iese în fața covăsnenilor cu o serie de creații ale ultimilor ani. Aproximativ 40 de lucrări vor fi prezentate în expoziția găzduită în luna noiembrie de Centrul de Cultură Arcuș. Vernisajul va avea loc în 7 noiembrie, de la ora 18:00, în sala de expoziții din Casa Bastion (Sf. Gheorghe, str. Oltului 6).

Expoziția cuprinde în mare parte lucrări de pictură și grafică realizate în timpul facultății, dar și mai recente. Ca genuri artistice predomină portretul și nudul, abordarea tehnică fiind precumpănitor academică. Vor fi însă prezente și imagini neconvenționale care probabil vor intriga vizitatorul.

Nu există o singură tematică generală care să reunească toate lucrările, dar se pot remarca  anumite motive, elemente recurente, cum ar fi erotismul, melancolia, decadența, visul, problema identității, credința religioasă și angoasa existențială”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, pictorul Lőrincz Róbert. 

Artistul covăsnean, în vârstă de 24 de ani și-a finalizat studiile la Facultatea de Pictură din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj Napoca ( diplomă de master -2019 și licență - 2017). Este, totodată, absolvent al Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe (promoția 2014). Între anii de școală au stat o mulțime de premii și reușite, cele mai notabile fiind câștigarea în 2013 a Concursului Național „Carmen Sylva” pentru Tinere Talente, categoria Pictură, cu 5 lucrări, prezentate la expoziția temporară la Castelul Pelișor din Sinaia sau distingerea cu diplomă și medalie în cadrul Galei Festive pentru aniversarea a 550 de ani de existență a orașului Sfântu Gheorghe, în decembrie 2011, la Teatrul „Tamási Áron”.

Cea mai recentă reușită s-a concretizat în perioada 16 – 22 septembrie a.c., când o lucrare de-a sa a ocupat un binemeritat loc în expoziția „Imaginile lui Enescu”, de la Biblioteca Națională a României din București. Lucrarea lui  Róbert  a fost selectată printre cele mai bune 30 din cele peste 180 înscrise în concursul național cu același nume ca expoziția, dedicat marelui George Enescu.

Cei interesați să vadă îndeaproape lucrările tânărului artist trebuie să știe că intrarea la evenimentul din 7 noiembrie este liberă. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.