CULTURA 11 noiembrie 2022

Expoziție de sculptură la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 778 vizualizări

Locuitorii din zona Buzaielor (Întorsura, Sita, Barcani sau chiar Vama) care vor să marcheze într-un mod special finalul de săptămână trebuie să știe că la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, vineri, 11 noiembrie, are loc vernisajul unei expoziții de sculptură. Autor este artistul Petre Găitan. 

Evenimentul este programat să înceapă de la ora 14:00. Expoziția va putea fi vizitată între 11 și 25 noiembrie, de luni până vineri, între orele 10:00 și 14:00. 

Organizatorii spun că Petre Găitan a avut de-a lungul carierei sale mai multe expoziții în țară, dar și în străinătate, și este și solist de muzică populară. Se menționează și că artistul a câștigat, în 1989, locul 1 la Festivalul artei studențești, secțiunea sculptură. Petre Găitan este și membru în Uniunea de Creație interpretativă a muzicienilor din România (UCIMR). 

Dacă tot avem o casă de cultură frumoasă, recent reabilitată, trebuie să facem activități care să o pună în valoare: expoziții, teatru, spectacole folclorice, literar-artistice. În plus, cei interesați trebuie să știe că ușile noastre sunt deschise și așteptăm pe toată lumea, ca participant, dar și pe cei care vor să organizeze evenimente. Pe noi aici ne găsesc”, a spus joi, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, administratorul Casei de Cultură Orășenești din Întorsura Buzăului, Costică Oltean. 

Intrarea la expoziție este liberă. 

Luna trecută, mai exact pe 2 octombrie, Întorsura Buzăului a marcat finalizarea lucrărilor de modernizare a Casei Orășenești de Cultură (o investiție de 1,2 milioane de lei din bugetul local), cu un spectacol susținut de Corul „Plai Întorsurean”, Ansamblul „Cununa Carpaților” al Casei de Cultură și Cvintetul „Anatoly” al Operei din Brașov. S-a celebrat atunci și Ziua Persoanelor Vârstnice, având în centrul atenției cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.